28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialCopii smulşi din sânul familiei lor pe motiv că sunt obezi

Copii smulşi din sânul familiei lor pe motiv că sunt obezi

Patru copii sunt pe cale să fie luaţi din familia lor naturală de către asistenţii sociali deoarece sunt prea graşi, relatează cotidianul britanic Daily Mail, în format electronic. În primul caz de acest gen din lume, părinţii se confruntă cu posibilitatea de a nu-şi mai vedea niciodată copii pentru că nu au reuşit să le menţină greutatea sub control.

Cele trei fiice ale familiei, cu vârste de 11, şapte şi respectiv un an, precum şi fiul în vârstă de cinci ani, vor fi luaţi de asistenţii sociali pentru a fi daţi în plasament, fie spre adopţie, fără posibilitatea păstrării contactului cu familia lor naturală. Pentru ca familia să se reunească, vor trebui să treacă ani, până când copiii vor fi majori şi vor putea decide dacă vor să îşi reîntâlnească părinţii sau nu.

Părinţii sunt căsătoriţi de aproape 20 de ani şi nu li s-a publicat numele pentru a proteja identităţile copiilor. Acum trei ani, cuplul a fost avertizat că dacă micuţii nu reuşesc să slăbească, vor fi daţi în grija statului.

Familia a petrecut doi ani într-o casă în care erau supravegheaţi în permanenţă şi în care dieta le era atent monitorizată. Însă chiar şi cu această monitorizare strictă, asistenţii sociali nu au impus reguli cu privire la alimentaţia copiilor şi se pare că nu a existat nicio schimbare în greutatea lor.

Când au aflat despre decizia oficialităţilor, criticii au numit-o o încălcare a drepturilor omului şi un exemplu al puterii Statului de a se amesteca în viaţa familiei. Într-un interviu, mama copiilor, în vârstă de 42 de ani, a comentat: „Poate că nu suntem părinţii perfecţi, dar ne iubim copiii din toată inima. Să fim puşi faţă în faţă cu un viitor în care nu îi vom mai vedea niciodată este de nesuportat. S-au luat de noi din cauza mărimii noastre şi pur şi simplu nu au renunţat, cu toate că am făcut tot ce am putut ca să pierdem în greutate şi să ne conformăm cererilor lor. O să luptăm împotriva acestui lucru până în pânzele albe. Avem impresia că până şi prizonierii au mai multe drepturi decât noi.”

Vorbind printre lacrimi, fiica lor mai mare, de 15 ani, a spus: „Asistenţii sociali ar trebui să îşi plece capul de ruşine. Greutatea unei persoane este problema acelei persoane şi numai noi putem face ceva în privinţa asta, nu ei. Părinţii mei sunt oameni buni şi ne iubesc pe toţi. Cei patru micuţi nu ştiu ce este pe cale să li se întâmple.”

Cazul a intrat în atenţia asistenţilor sociali la începutul anului 2008, când unul dintre fii şi-a acuzat tatăl că l-ar fi lovit în frunte. În realitate, băiatul căzuse şi se lovise cu capul de un radiator, după cum a recunoscut şi el mai târziu. Cu toate acestea, a fost pentru prima dată când greutatea copiilor a atras atenţia oficialilor şi atunci a început coşmarul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă