16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCopii cazaţi la o vilă din Breaza, la spital cu simptome de...

Copii cazaţi la o vilă din Breaza, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Patru copii aflaţi într-o tabără în staţiunea prahoveană Breaza şi cazaţi la o vilă care nu are autorizaţie sanitar-veterinară, unde au şi mâncat, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar alţi şase s-au simţit rău, fără însă a necesita spitalizarea, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, copiii fac parte dintr-un grup de 61 de minori cu vârste cuprinse între şapte şi 18 ani, înscrişi la un club de dans din Focşani şi care erau cazaţi la două vile din Breaza.

În noaptea de luni spre marţi, cu puţin înainte de miezul nopţii, zece dintre copii au început să se simtă rău, iar patru dintre ei, care erau în stare mai gravă, au fost duşi la Spitalul Municipal din Câmpina. Copiii, care aveau vărsături, diaree şi ameţeli, au rămas spitalizaţi peste noapte, fiind externaţi marţi dimineaţă.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, George Stratulat, a declarat că cei patru copii vor fi trataţi acasă, menţionând că în acest moment nu se poate spune că ei au suferit toxiinfecţii alimentare, întrucât un astfel de diagnostic se pune pe baza unor analize complexe.

Copiii se aflau în tabără la Breaza din 28 august, fiind cazaţi în două vile aparţinând aceluiaşi proprietar.

Conform sursei citate, în prezent toţi cei 60 de copii sunt în drum spre Focşani, plecând din tabără, deşi trebuia să fie cazaţi până în 3 septembrie.

George Stratulat a precizat că în cursul zilei de marţi inspectorii instituţiei au făcut un control la vilele respective, unde nu au găsit alimente şi au constatat că proprietarul nu are autorizaţie sanitar-veterinară. Astfel, proprietarul a fost amendat cu 40.000 de lei.

Surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au declarat corespondentului Mediafax că reprezentanţii direcţiei nu au fost înştiinţaţi despre acest caz de către Spitalul Municipal din Câmpina, ci au primit o sesizare din partea părinţilor unuia dintre copiii bolnavi.

În urma sesizării, DSP Prahova a deschis o anchetă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Anca Dobrescu, a refuzat să facă orice fel de comentariu legat de acest incident.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă