20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConvorbiri gratuite prin internet, la pachet cu abonamentul fix sau mobil

Convorbiri gratuite prin internet, la pachet cu abonamentul fix sau mobil

Dupa scaderea repetata a tarifelor la telefonia mobila si fixa, dar si pentru abonamentele la internet, operatorii mobili sau ficsi incearca sa gaseasca alte servicii inedite prin care sa atraga clientii de partea lor. Zapp a dat tonul pentru serviciile VOIP, iar de curand si Romtelecom a lansat o optiune care permite convorbiri de pe calculatorul personal.

Voip-ul (voice over internet protocol) nu este o tehnologie necunoscuta celor care vorbesc foarte mult, mai ales in strainatate. In urma cu cativa ani, cand tarifele internationale de pe fix sau mobil erau extrem de mari, unii romani descoperisera deja programe precum Wengo sau Skype, ambele oferind tarife de la 2 centi/minut (pentru apelarea unei destinatii fixe din Uniunea Europeana). Astazi chiar si companiile de telefonie au inceput sa livreze aplicatii VOIP destinate abonatilor proprii, si nu numai.

100 de minute internationale
Serviciul oferit de Romtelecom, "Clicknet VOIP", vine in doua variante – cu sau fara abonament –, putand fi utilizat numai de cei care au deja activat un abonament la internet Clicknet. In cazul in care utilizatorul alege versiunea fara abonament, atunci toate convorbirile sale vor fi tarifate dupa lista de preturi a Romtelecom in vigoare la data efectuarii apelurilor. In schimb, daca se alege versiunea cu abonament – 2 euro/luna (fara TVA) –, utilizatorul va dispune de 100 de minute gratuite pentru convorbiri catre retelele fixe nationale si catre retelele fixe din aproape 30 de tari din UE, SUA si Canada. "Serviciul este disponibil pentru toti clientii ClickNet persoane fizice, noi sau deja existenti, oferindu-le acestora un al doilea numar de voce peste linia de telefon existenta. In lunile urmatoare va fi activata si posibilitatea primirii de apeluri pentru numerele tip VOIP", au declarat pentru "Romania libera" oficiali ai operatorului. Serviciul presupune si instalarea pe calculator a unui software distribuit gratuit. Dar poate fi folosit si de pe telefonul fix al abonatului, prin conectarea dispozitivului la un router VOIP, care nu este comercializat de Romtelecom. Oficialii companiei au explicat ca momentan nu comercializeaza aceste tipuri de routere, dar ca nu este exclus sa o faca in viitor daca cererea este mare.

Numar de mobil gratuit
In luna septembrie anul trecut compania Zapp anunta lansarea unui nou serviciu de telefonie, Zapp Global Free, pe care abonatii proprii si cei care nu au un numar Zapp sa-l poata folosi. Aplicatia poate fi utilizata numai prin Internet – folosind exclusiv browserul Internet Explorer – pentru a apela orice numar de telefon Zapp, fix sau mobil, care are activata optiunea Global Free total gratuit. La inregistrare utilizatorul va primi automat un numar de telefon unic (care incepe cu prefixul 0780) la care poate fi apelat de oricine, chiar daca initiatorul apelului se afla in tara sau in strainatate. Utilizatorii care isi creeaza un cont online nu platesc nimic, insa abonatii ce-si activeaza optiunea Global Free platesc 4,17 euro/luna (TVA inlcus). z

IN LUCRU
» VOIP-ul pe mobil

Anul trecut compania Skype a lansat, in colaborare cu operatorul Three (3) din Marea Britanie, mobilul Skype. In momentul de fata, dispozitivul este disponibil in toate tarile unde Three opereaza, printre acestea numarandu-se Italia, Germania, Austria, Spania, Australia si Noua Zeelanda. Dispozitivul are incorporata aplicatia Skype, permitand utilizatorilor sa fie in permanenta "online" pentru a trimite si primi mesaje via Skype.
Surse din companie au declarat pentru mai multe publicatii de specialitate ca in momentul de fata se lucreaza pentru lansarea versiunii care sa permita si realizarea apelurilor de voce.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă