12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCONTROVERSĂ în social media, generată de o ROCHIE. Ce culoare are?

CONTROVERSĂ în social media, generată de o ROCHIE. Ce culoare are?

Culorile unei rochii sunt subiectul unei controverse pe rețelele de socializare. Dacă unii cred că rochia este alb cu auriu, alții spun că are culorile albastru și negru, informează Daily Mail.

Citește și: GALERIE FOTO INEDITĂ. Un fost bucătar face artă pe BANANE

Imaginea cu rochia a fost postată pe Tumblr de cântăreața Caitlin McNeill, după ce a observat că prietenii ei au văzut culori diferite ale rochiei.

În scurt timp, fotografia a devenit un subiect de discuție viral pentru utilizatorii rețelelor de socializare, care se contrazic în privința culorilor rochiei, dar și în privința metodei folosite pentru a schimba culorile imaginii. Hashtagul „TheDress” este folosit de utilizatorii Twitter din toată lumea.

Între participanții la dezbatere, s-au numărat și celebritățile Kim Kardashian și Kanye West. Dacă Kim a spus că rochia este albă și aurie, soțul ei, Kanye, a contrazis-o.

Experții programului Adobe au scris pe Twitter că rochia are culorile albastru și negru.

Citește și: Rihanna şi Kanye West pregătesc un turneu comun

Rochia, creată de compania Roman Originals, este, de fapt, în culorile albastru și negru.

Deși percepția diferită a culorilor nu a fost explicată oficial, site-ul businessinsider.com arată că cele două culori ale rochiei sunt construite din două palete, una cu auriu și negru, alta cu albastru și alb. Percepția diferită a nuanțelor s-ar datora sensibilității ochilor.

Dacă ochii unei persoane sunt mai sensibili la culorile albastru și negru, așa va percepe rochia. Însă, dacă ochii îi sunt sensibili la culori mai deschise, va percepe rochia în alb și auriu.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă