12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialControversatul om de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la 18 ani de închisoare...

Controversatul om de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la 18 ani de închisoare cu executare

Controversatul om de afaceri craiovean Samir Sprânceană a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare, pentru returnări ilegale de TVA, decizia nefiind însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel, potrivit Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Dolj s-au pronunţat, luni, în şedinţă publică, asupra deciziei privind procesul în care Samir Sprânceană şi alţi foşti asociaţi erau cercetaţi pentru returnări ilegale de TVA.

Magistraţii doljeni au hotărât ca omul de afaceri Samir Sprânceană să execute 18 ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă primind-o şi asociatul său Adrian Berceanu.

Ceilalţi inculpaţi în dosar au primit până la 14 ani de închisoare, cu executare.

Astfel, Împuşcătoiu Roland Lucian a fost condamnat la 14 ani de închisoare, iar Crăciun Petrişor, Popa Ion Alin, Florinel Buioca, Anghel Luminiţa Florinela au primit câte zece ani de închisoare. Martha Popa a primit cea mai mică pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, cu executare.

Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în august 2006, pe Samir Spînceană, Adrian Marius Berceanu, Roland Împuşcătoriu, Ion Alin Popa, Petrişor Crăciun, Florinel Buioca, Florinela Luminiţa Dobre, Decebal Iovănescu, Martha Luiza Popa, Ancuţa Madalon şi Angela Berceanu pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor DIICOT, între iulie 2003 şi octombrie 2004, grupul infracţional organizat constituit de Samir Sprânceană, Adrian Marius Berceanu, Roland Împuşcătoiu şi Florinela Luminiţa Dobre a solicitat şi obţinut ilegal, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, rambursări de TVA de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Dolj în valoare de aproape 66 de milioane de lei.

Cele mai citite

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă