19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialContractul pentru reabilitarea centrului istoric al Brailei, reziliat

Contractul pentru reabilitarea centrului istoric al Brailei, reziliat

Contractul de reabilitare a centrului istoric al Brailei castigat prin licitatie de o firma din Portugalia, in baza unui proiect cu finantare Phare, va fi reziliat, potrivit declaratiei facute la Braila, de ministrul Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.
"Reziliem contractul cu firma din Portugalia. Impreuna vom finanta de la bugetul local si central acest proiect si il vom salva. Braila are exemple celebre la acest capitol, un exemplu recent fiind parcul industrial, de aceea va cer sa fiti mai exigenti, sa nu mai ajungem in aceasta situatie", a declarat Borbely. Primarul de Braila, Constantin Cibu, a recunoscut, inca din luna octombrie, ca au aparut probleme in ceea ce priveste reabilitarea cladirilor din centrul istoric, deoarece au aparut neintelegeri intre firma portugheza care a castigat licitatia, proiectant si beneficiar si ca exista posibilitatea ca licitatia sa fie reluata.

Consiliile judetean si local finanteaza acest proiect cu 38%, restul banilor provenind din fonduri europene. Prin aceasta interventie se urmareste punerea in valoare a pietelor si strazilor, prin revenirea la profilul si imbracamintea lor traditionala, la mobilarea adecvata din punct de vedere urbanistic, la modernizarea retelei edilitare din zona, la valorificarea spatiilor verzi, la dotarea spatiilor publice cu corpuri de iluminat, precum si reabilitarea cladirilor cu valoare arhitecturala deosebita. Printre principalele activitati vizate de proiect se numara si reabilitarea unor cladiri de patrimoniu, cum ar fi Muzeul Brailei, Centrul Cultural "Nicapetre", Sectia de etnografie si Casa memoriala "Panait Istrati". In ceea ce priveste reabilitarea si echiparea zonei de agrement Faleza Dunarii, aici vor fi amplasate un debarcader mobil pentru ambarcatiuni usoare si unul pentru nave de croaziera. In acelasi timp, vor fi reabilitate retelele edilitare din zona centrului istoric, retelele de alimentare cu apa, cele de canalizare si cea de iluminat public stradal. In afara de beneficiile economice ale proiectului, atat CJ, cat si CLM subliniaza faptul ca, in timpul realizarii investitiei, vor fi create 495 de locuri de munca, iar dupa finalizarea proiectului vor ramane 145 de locuri de munca permanente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă