14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialContrabanda in celulele detinutilor

Contrabanda in celulele detinutilor

– Gardienii au descoperit telefoane mobile in cutiile de conserve la Penitenciarul Barcea Mare.

Gardienii de al penitenciarul de Maxima Siguranta de al Barcea Mare i-au confiscat unui afacerist din Valea Jiului, aflat in arest, nu mai putin de trei telefoane mobile la o singura perchezitie. Detinutii si rudele sau prietenii lor gasesc cele mai diverse metode de a introduce mobile in inchisoare.
Vasile Ioan Comsa, afa-ceristul in cauza care a fost cercetat si in dosarul fir-melor – capusa care au devalizat Compania Nationala a Huilei Petrosani, a ajuns la inchisoare pentru inselaciune. Aici nu pare sa fi stat degeaba si, pe langa munca desfasurata in inchisoare, a vrut sa-si umple timpul cu niste convorbiri telefonice, asa ca a primit din afara mai multe mobile. "Detinutii nu au voie cu telefoane mobile in penitenciar.

 

La perchezitii, telefoanele gasite asupra lor sunt ridicate. In cazul lui Comsa, au fost gasite trei telefoane mobile la o singura perchezitie", a declarat Emanoil Bota, comandantul penitenciarului Barcea Mare – Hunedoara.
Directorul inchisorii spune ca incearca, pe cat posibil, reducerea numarului de aparate telefonice care ajung in interiorul penitenciarului, desi telefoanele mobile sau cartele SIM sunt ascunse in cele mai neasteptate locuri. "Am gasit cartele ascunse in borcanele de castraveti murati sau in mere, iar telefoanele mobile sunt invelite in folii si introduse in cutii de conserve de carne sau ascunse in fundurile duble ale gentilor", explica Emanoil Bota.

 

Detinutii prinsi cu telefoane mobile asupra lor se aleg cu raport din partea conducerii institutiei si risca sanctiuni disciplinare, ori sa nu mai beneficieze de eliberarea conditionata, inainte de termen. Anul trecut, gardienii au descoperit 45 de telefoane mobile – unele asupra detinutilor, altele disimulate in pachetele cu alimente si un singur detinut avea sase astfel de aparate. El le tinea ascunse in cutii de conserve.

INSPIRATIE
In multe cazuri, inspiratia detinutilor in ascunderea obiectelor interzise este pur si simplu debordanta. In alte inchisori, gardienii au gasit droguri si bani ascunsi in copertile groase ale unor biblii. In alte penitenciare din Romania, banii si drogurile se aflau in ascunzisuri scobite in talpile unor bocanci sau pantofi care ajungeau la detinuti.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...
Ultima oră
Pe aceeași temă