15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialContinua suspansul in cazul "Nocturna"

Continua suspansul in cazul „Nocturna”

» Constantenii au cerut Comisiei de Disciplina sa amane judecarea deciziei luate de arbitrul Istvan Kovacs.
» Daca iesenii viseaza la o decizie favorabila, de partea cealalta, oficialii Farului nu concep alta decizie in afara de victorie la "masa verde" pentru "marinari".

Membrii comisiei de Disciplina a FRF au decis sa amane pentru vineri luarea unei decizii in cazul meciului dintre Poli Iasi si Farul Constanta, care nu s-a mai disputat din cauza nocturnei, dupa cum a declarat presedintele iesenilor, Sorin Boca. "La cererea clubului Farul, Comisia de Disciplina a FRF a amanat pentru vineri, la ora 12.00, luarea unei decizii in acest caz. Regulamentele sunt clare, indiferent de ziua in care va fi dezbatut acest caz.

Arbitrii trebuiau sa astepte o ora pentru remedierea defectiunii nocturnei si nu doar 30 de minute, asa cum s-a intamplat", a declarat Sorin Boca. Oficialul moldovenilor a mai spus ca dreptatea este de partea echipei sale, indiferent de ce argumente ar aduce cei de la Farul Constanta: "Nu inteleg rostul acestei amanari, pentru ca oricum dreptatea este de partea noastra. Cred ca e o dovada de lipsa de fairplay din partea celor de la Farul, care incearca sa traga de timp inutil. Orice ar spune dansii, legea este clara.

 

Nu am spus-o doar noi, ci si oficiali ai Ligii si ai Comisiei Centrale de Arbitri". Antrenorul echipei Farul, Ion Marin, a declarat ca centralul Istvan Kovacs a luat decizia corecta in cazul meciului de la Iasi si a dat de inteles ca dobrogenii vor face apel la UEFA daca se va decide rejucarea partidei. "Noi nu ne bucuram de raul altuia, dar daca regulamentul va fi rastalmacit si nu se va aplica in regula lui, cu siguranta vom depune contestatie si vom fi reprezentati de un avocat competent in acest litigiu. Vom epuiza toate caile legale, e prea devreme sa ma pronunt acum daca vom ajunge si la UEFA, sper sa nu fie cazul. Arbitrul este suveran, tot ce decide el nu se mai poate intoarce, este exact ca in cazul bricheta", a declarat Ion Marin.

» Caz unic
Partida Politehnica Iasi – Farul Constanta, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, nu s-a mai disputat, dupa ce instalatia de nocturna a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins in timp regulamentar, fiind o premiera in istoria fotbalului romanesc. Oficialii clubului Politehnica Iasi au depus luni un memoriu la Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, prin care au cerut ca meciul cu Farul, din etapa a 5-a a Ligii I, sa fie reprogramat. In cazul in care demersul iesenilor nu va avea succes, partida Poli Iasi – Farul va fi omologata la masa verde cu scorul de 3-0 in favoarea oaspetilor.

Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă