16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialContinuă lucrările la Autostrada Transilvania

Continuă lucrările la Autostrada Transilvania

Lucrările la Autostrada Transilvania vor continua, a anunţat premierul Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă ţinute la Cluj. El a declarat că au început deja negocierile între oficialii Ministerului Transporturilor şi compania Bechtel, constructorul american al autostrăzii, în privinţa preţurilor, dar şi a găsirii unor surse extrabugetare pentru finanţarea lucrărilor.

„Avem în buget fonduri care vor acoperi o mare parte a costurilor lucrărilor făcute în anul 2010. Avem mai multe firme care îşi încasează în anul curent preţul pentru lucrările executate în anul anterior, nu doar Bechtel este în această situaţie”, a afirmat Emil Boc.

Două tronsoane finalizate

În acest an vor fi finalizate două tronsoane de pe parcursul autostrăzii Transilvania, a afirmat premierul Emil Boc. Este vorba despre tronsonul Gilău-Nădăşel, din Cluj, şi despre cel de la Suplacu de Barcău-Borş, din Bihor. Pentru aceste două obiective au fost făcute toate pregătirile şi exproprierile, astfel încât în curând, constructorii vor putea intra în teren.

Premierul a mai spus că, din nefericire, pentru tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureş nu există nici măcar proiect tehnic, dar că în cursul anului 2011 se vor face pregătirile şi pentru această zonă.

„Există resurse financiare în bugetul actual pentru Bechtel. De asemenea, am stabilit cu ministrul Transporturilor că priorităţile în ceea ce înseamnă Autostrada Transilvania sunt cele legate de continuarea tronsonului legat de Câmpia Turzii-Gilău, cu tronsonul Gilău-Nădăşel şi finalizarea tronsonului din Bihor. Acestea sunt cele două priorităţi, concomitent cu extinderea pregătirii pentru tronsonul Târgu Mureş-Câmpia Turzii, unde din nefericire nu există în acest moment nu expropriere, nu există nici măcar proiectul tehnic”, a spus Boc.

 

 

Cele mai citite

Bugetele locale administrează o treime din finanțele publice. Reorganizarea ar putea reduce cheltuielile administrației

Deși atenția publicului se îndreaptă adesea spre bugetul de stat și bugetele de asigurări, bugetele locale gestionează anual aproape o treime din veniturile bugetului...

Primele trupe nord-coreene au sosit în regiunea Kursk

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali Primii soldați nord-coreeni care au participat alături...

Elon Musk sprijină campania lui Trump în statele-cheie cu contribuții de milioane de dolari

Elon Musk a donat în octombrie 44 de milioane de dolari către America PAC, un grup de susținere a campaniei lui Donald Trump în...
Ultima oră
Pe aceeași temă