21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: S-au afişat primele rezultate finale

CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: S-au afişat primele rezultate finale

Promovabilitatea la nivel naţional în sesiunea de toamnă a bacalaureatului a crescut cu 0,74% la 16,8%, după rezolvarea contestaţiilor, informează Ministerul Educaţiei. Procentul este raportat la numărul de candidaţi înscrişi (101.708).

Peste 80% dintre elevii care au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au obţinut medii între 6.00 şi 6.99, nefiind înregistrată nicio medie maximă.

18.600 de elevi au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat. Dintre aceştia, 15.310 au obţinut medii cuprinse între 6.00 şi 6.99, 2.927 medii între 7.00 şi 7.99, 353 medii între 8 şi 8.99, iar zece elevi au primit medii între 9.00 şi 9.99.

Numărul candidaţilor respinşi este de 72.080, 410 elevi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 19.618 elevi nu s-au prezentat.

Vezi situaţia finală din judeţul Cluj

Vezi situaţia finală din judeţul Covasna

Vezi situaţia finală din judeţul Arad

Vezi situaţia finală din judeţul Sălaj

Vezi situaţia finală din Bucureşti

Vezi situaţia finală din judeţul Bihor

Vezi situaţia finală în judeţul Bistriţa-Năsăud

Vezi situaţia finală în judeţul Harghita

Vezi situaţia finală în judeţul Vaslui

Vezi situaţia finală în judeţul Sibiu

Vezi situaţia finală în judeţul Timiş

Vezi situaţia finală în judeţul Mureş

Sute de contestaţii au fost depuse de elevii din ţară după aflarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Înainte de contestaţii, promovabilitatea la examenul naţional de bacalaureat din sesiunea a doua este de 19,52 % raportat la numărul de candidati prezenţi, adică 17.778 de candidaţi, în timp ce procentul elevilor care au reuşit la examenul de bacalaureat, raportat la numărul de candidaţi înscrişi, este de 16,06 %, potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul MECTS.

Urmăreşte romanialibera.ro pentru a afla rezultatele finale şi promovabilitatea în fiecare judeţ după sesiunea a doua a bacalaureatului.

Arad – Peste 360 de contestaţii

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, 361 de candidaţi au depus contestaţii după sesiunea a doua a bacalaureatului, din care 142 au fost doar la matematică.

La limba română au fost înregistrate 93 de contestaţii, iar la biologie 50, restul solicitărilor de reevaluare a lucrărilor fiind împărţite între celelalte probe ale bacalaureatului.

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 16,71 la sută în judeţul Arad , conform rezultatelor afişate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), cele mai slabe rezultate fiind obţinute de cei care au urmat învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

Alba – Peste 400 de contestaţii

Potrivit Inspectoratului Şcolar Alba, la nivelul judeţului au fost primite, după cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, 410 contestaţii, din care 167 la Matematică, 109 la Limba română, 65 la Biologie şi 31 la Geografie.

În judeţul Alba, au promovat în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat doar 294 de candidaţi din cei 1.695 prezenţi la examen, promovabilitatea fiind de 17,35 la sută.

Argeş – Aproape 1000 de contestaţii

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, la Matematică au fost depuse 386 de contestaţii, la Limba şi literatura română 297, iar la Biologie 202 contestaţii.

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Argeş este de 15,91 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul de bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 19 la sută.

Bihor – Peste 540 de contestaţii

Potrivit inspectorului şcolar adjunct Ilie Crăciun, în Bihor s-au depus, în total, 546 de contestaţii la notele obţinute de candidaţi în cea de-a doua sesiune de bacalaureat.

Cele mai multe dintre ele – 231 – sunt la matematică, iar la limba română – 197.

Promovabilitatea în Bihor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat este de 22,31 la sută.

Bistriţa – Peste 250 de contestaţii

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, în urma sesiunii de toamnă a Bacalaureatului au fost depuse 251 de contestaţii.

„Numărul cel mai mare de contestaţii a fost depus la disciplina Limba română, urmată de Matematică”, se arată în comunicat.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 17,41 la sută în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Braşov – Peste 700 de contestaţii

Din totalul de 707 contestaţii depuse la Braşov, 237 au fost la matematică şi 192 la limba română.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Braşov este de 19,56 la sută, la sesiune din toamnă prezentându-se la examen 82 la sută dintre candidaţii înscrişi, cinci dintre ei fiind eliminaţi din săli pentru tentative de fraudă.

Bucureşti – Aproape 4.000 de contestaţii

„Au fost depuse aproape 4.000 de contestaţii la bacalaureatul din toamnă. Acestea reprezintă aproape o treime din numărul candidaţilor înscrişi la această sesiune”, a spus inspectorul general şcolar, profesorul Cristian Alexandrescu.

Inspectorul general şcolar al Capitalei a adăugat că după a doua sesiune promovabilitatea a fost de aproape 16 la sută.

Buzău – Aproape 400 de contestaţii

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, în acest judeţ 396 de contestaţii au fost depuse de către cei nemulţumiţi de notele obţinute la Bacalaureat. Chiar dacă numărul lucrărilor ce vor trebui recorectate este destul de mare, oficialii din învăţământul buzoian nu se aşteaptă la mari modificări în ceea ce priveşte promovabilitatea, care la Buzău este de 22.54 la sută.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în judeţul Buzău este de 22,54 la sută, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean considerând că rezultatele sunt foarte slabe, dar că erau previzibile.

Călăraşi – Aproape 130 de contestaţii

În judeţul Călăraşi, absolvenţii care nu au promovat nici la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au depus 129 de contestaţii, cele mai multe fiind înregistrate tot la matematică.

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Călăraşi este de 14,75 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 17,72 la sută.

Cluj – Peste 550 de contestaţii

„Au fost înregistrate la nivelul ISJ Cluj un număr de 552 de contestaţii depuse de elevii nemulţumiţi de mediile obţinute la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Aceste contestaţii se vor analiza luni şi marţi în Bistriţa-Năsăud, iar rezultatele finale se vor afişa miercuri”, a spus secretarul Comisiei tehnice de bacalaureat din cadrul ISJ Cluj, Călin Murăşan.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului este de 20,62 la sută în judeţul Cluj, iar elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii duminică.

Covasna – peste 230 de contestaţii

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, după aflarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, 236 de candidaţi din Covasna nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii.

Promovabilitatea la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat este de 18,06 la sută în judeţul Covasna, unde 174 de candidaţi au trecut acest examen.

Dâmboviţa – Peste 300 de contestaţii

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în urma celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului au fost depuse 312 contestaţii.

Conform sursei citate, cele mai multe contestaţii – 195 – au fost depuse la matematică, în timp ce la limbă şi literatură romană au fost depuse 90 de contestaţii.

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Dâmboviţa este de 15,7 la sută, cu şase procente mai mică decât cea înregistrată la sesiunea din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 21,6 la sută.

Harghita – Aproape 160 de contestaţii

Potrivit reprezentanţilor Comisiei judeţene de bacalaureat din Harghita, în cursul zilei de duminică, au fost depuse 159 de contestaţii după cea de-a doua sesiune, 57 dintre candidaţi solicitând recorectarea lucrărilor la limba şi literatura română.

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat este de 12,2 în judeţul Harghita, faţă de 67,41 la sută cât s-a înregistrat în sesiunea de vară.

Hunedoara – Peste 480 de contestaţii

484 de contestaţii au fost depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la probele examenului de Bacalaureat în judeţul Hunedoara.

„Avem un număr de 484 de contestaţii. Cele mai multe, respectiv 198, au fost depuse la Matematică, 128 la Limba română şi 119 la Biologie, iar 39 la alte materii”, a declarat şeful ISJ Hunedoara, Alexandru Lăutaru.

Doar 450 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de Bacalaureat au promovat, adică 18,97 la sută, mai puţin de jumătate faţă de sesiunea din vară.

Ialomiţa – Aproape 300 de contestaţii

Aproape 300 de contestaţii au fost depuse de către absolvenţii de liceu din judeţul Ialomiţa, respinşi la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, 186 dintre acestea fiind înregistrate la Matematică şi Limba română.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, promovabilitatea la sesiunea din toamnă a bacalaureatului a fost în Ialomiţa de 20,87 la sută, mai mult de trei sferturi dintre candidaţii înscrişi nepromovând în special examenele la Matematică şi Fizică, rezultatele fiind previzibile, în opinia acestora, întrucât „absolvenţii nu s-au pregătit cu mare seriozitate”.

Sălaj – Aproape 80 de contestaţii

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat luni că după sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 77 de candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii, sperând să obţină rezultate mai bune.

„Cele mai multe contestaţii – 32 – au fost depuse la disciplina matematică, 28 de candidaţi au contestat rezultatele de la disciplina limba română, zece – la biologie, iar restul contestaţiilor au fost la geografie, limba maghiară, fizică, chimie şi istorie”, a declarat Ioan Abrudan.

Doar 152 din totalul de peste 800 de candidaţi din Sălaj care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă au obţinut note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 17,94 la sută.

Sibiu – Peste 200 de contestaţii

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun, un număr de 223 de contestaţii au fost depuse de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la probele examenului de bacalaureat.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii, respectiv 91, au fost depuse la matematică, 73 la limba română, 29 la biologie, 11 la chimie, iar la restul materiilor s-au depus sub zece contestaţii.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, este de 21,95 la sută, elevii nemulţumiţi de notele obţinute putând depune contestaţii duminică după-amiază.

Suceava – 259 de contestaţii au fost depuse

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman, a declarat, luni, că în judeţ au fost depuse 259 de contestaţii, din care 103 la Matematică, 79 la Limba şi literatura română, 44 la Biologie.

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Suceava este de 36, 31 la sută, înaintea cotestaţiilor, după ce în sesiunea din vară au promovat examenul 66,25 la sută dintre candidaţi.

Timiş – Peste 750 de contestaţii

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a declarat, luni, că după afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au înregistrat 754 de contestaţii.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost la matematică – 300 şi limba română – 188, în timp ce la biologie au fost înregistrate 137 de contestaţii.

Promovabilitatea la a doua sesiune a Bacalaureatului este de doar 14,5 la sută în judeţul Timiş, şase licee din acest judeţ raportând, duminică, o promovabilitate zero.

Vaslui – Peste 300 de contestaţii

Un număr de 313 contestaţii au fost depuse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui în urma susţinerii celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an, ceea ce reprezintă 10 la sută din totalul tezelor corectate de către profesori în cele două centre din judeţul Vaslui.

Cele mai multe contestaţii au fost, ca şi la sesiunea din vară, la matematică, unde unul dintre candidaţi a primit nota 1,2.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului organizată în judeţul Vaslui este de 31,05 la sută, relevă rezultatele preliminare comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, fiind printre cele mai bune rezultate din ţară.

Vrancea – Peste 400 de contestaţii

În Vrancea, potrivit oficialilor din Inspectoratul Şcolar, 446 de lucrări vor fi recorectate după ce elevii nemulţumiţi de notele primite au depus contestaţii.

Vâlcea – Peste 260 de contestaţii

În judeţul Vâlcea, absolvenţii respinşi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au depus 259 de contestaţii, cele mai multe, respectiv 130, fiind la matematică, în timp ce la limbă şi literatură romană au fost depuse 86 de contestaţii.

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Valcea este de 11,62%, mult mai slabă în comparaţie cu rezultatele la examenul de Bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 47%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă