20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConstantenii vor sa cucereasca Beijingul

Constantenii vor sa cucereasca Beijingul

» 14 sportivi constanteni sunt prezenti in loturile olimpice ale Romaniei, ravnind la cununele cu lauri.

» Tanara jucatoare de tenis de masa Elizabeta Samara vrea sa fie surpriza acestei editii.

Asa cum ne-au obisnuit de ani buni, sportivii constanteni se fac remarcati atat in tara, cat si peste hotare. Marturii stau numeroasele medalii obtinute la campionatele mondiale, europene, dar si la Jocurile Olimpice. Dupa ce sportivi precum Ilie Floroiu, Elena Francu, Simona Amanar si altii au facut cinste sportului constantean prin prestatiile pe care le-au avut, acum este randul altor sportivi sa se remarce si sa ne reprezinte. La Olimpiada de vara din acest an, ce are loc la Beijing, sportul constantean va fi reprezentat de urmatorii sportivi: Razvan Florea, primul medaliat roman la natatie, Ionut Gheorghe va incerca sa sparga gheata si sa castige primul titlu olimpic la box pentru Romania. Tanara jucatoare de tenis de masa Elizabeta Samara vrea sa fie surpriza acestei olimpiade, unde spera sa obtina o medalie cat mai stralucitoare. Tot in competitia de tenis de masa va participa si Iulia Necula.

 

La atletism Constanta va fi reprezentata in lotul olimpic al Romaniei de Nicoleta Grasu, Adelina Gavrila si Anca Heltne. In afara de sportivi, in loturile olimpice ale Romaniei se gasesc si antrenorii: Gina Handrea, Ilie Dascalu, Viorel Filimon, Nicolae Forminte, Dumitru Musi, dar si maseurul Nicolae Craiu. O alta prezenta constanteana la Beijing va fi Olga Didilescu, arbitru din partea Federatiei Internationale de Gimnastica. Prezenta la Jocurile Olimpice a unui numar atat de mare de sportivi si antrenori constanteni ne bucura, mai ales daca ne uitam la bazele sportive din judet care nu sunt nici macar intretinute, pentru ca la modernizare nici nu ne mai gandim.

Retragere
Inotatorul Razvan Florea a afirmat ca se va retrage dupa aceasta competitie, deoarece bazinul olimpic promis la Constanta inca din anul 2004 nu a fost nici macar inceput. "Ma gandesc serios sa ma retrag dupa aceasta olimpiada. Autoritatile au promis inca de la Olimpiada de la Atena ca vor realiza un bazin olimpic la Constanta, insa nu s-a facut nimic", a declarat la plecarea spre Beijing inotatorul Razvan Florea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă