10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialConstănţenii sunt în grafic

Constănţenii sunt în grafic

Înaintea disputării ultimelor trei etape ale turului de campionat din Liga a II-a la fotbal, cele trei echipe constănţene angrenate în competiţie sunt pe locurile pe care se aşteptau să fie.

În eşalonul secund al fotbalului românesc sunt angrenate trei echipe con­stănţene. Fiecare din­tre acestea au obiective total diferite şi toate trei sunt în grafic după disputarea a 12 runde din întrecere.

Cel mai îndrăzneţ obiectiv este cel al echipei Săgeata Năvodari, care se gândeşte la promovare. Formaţia antrenată de Aurel Şunda este pe locul secund în ierarhia competiţiei, poziţie ce permite accederea în eşalonul de elită al fotbalului românesc. În ciuda înfrângerii suferite pe terenul liderului Ceahlăul Piatra Neamţ, în ultima etapă, năvodărenii se menţin pe locul secund şi datorită ajutorului dat de Viitorul Constanţa, care în aceeaşi etapă a remizat pe teren propriu, 2-2, cu principala contracandidată a năvodărenilor la promovare, Concordia Chiajna. Punctul obţinut de Chiajna la Constanţa a permis însă Concordiei să egaleze pe Săgeata în clasament, dar acest lucru nu îi nelinişteşte pe elevii lui Şunda. Aceştia sunt la adăpostul unui program uşor, în ultimele trei runde din tur ei urmând a juca două partide acasă în compania unor echipe care, teoretic, nu pot emite pretenţii. Astfel, Săgeata se poate gândi la promovare în continuare şi, în pauza de iarnă, va fi pe un loc ce le va permite năvodărenilor să pregătească a doua parte a campionatului în linişte şi cu încredere.

Viitorul nu are emoţii

În ceea ce priveşte echipa Viitorul Constanţa, aceasta este pe locul cinci în clasament şi nu are emoţii, aşa cum şi-a dorit. Deşi diferenţa faţă de urmări­toare este destul de mică, în ta­băra formaţiei patronate de Hagi este linişte. „Putem spune că, dacă aveam puţin mai mult noroc, acum eram mai mult în clasament. E bine că echipa are rezultate decente şi că nu avem parte de emoţii. Sperăm să continuăm cu rezultatele bu­ne şi în ultimele etape ale tu­ru­lui pentru a avea o vacanţă li­niştită”, a declarat Paul Peniu, preşedintele clubului. 

Farul, peste aşteptări

Singurul om care avea încredere că FC Farul poate realiza ceva în actuala ediţie de campionat era poate tehnicianul Ioan Sdrobiş. Acesta a reuşit minunea de a încropi o echipă care a reuşit acumularea a 16 puncte, în ciuda infinitelor probleme de la club. Preşedintele Relu Damian este de părere că „nimeni nu se aştepta la un astfel de parcurs al Farului, mulţi văzând echipa de pe litoral în lupta pentru evitarea retrogradării”. Orice victorie poate propulsa echipa de pe litoral şi mai sus în campionat.

 

3 este numărul etapelor rămase de disputat din actuala ediţie a turului Ligii a II-a la fotbal.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă