20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConstănţeni la Wimbledon

Constănţeni la Wimbledon

Simona Halep şi Horia Tecău îşi încep aventura la cel mai prestigios turneu de tenis al lumii.

Cel mai vechi şi cel mai prestigios turneu de tenis al lumii se desfăşoară pe iarba de la All England Club din Londra. Wimbledonul este cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, iar la ediţia de anul acesta participă şi doi constănţeni. Simona Halep participă în turneul feminin de simplu, iar Horia Tecău joacă alături de suedezul Robert Lindstedt în competiţia de dublu.

Cei doi sunt cotaţi favoriţi numărul 5 graţie poziţiei din ierar­hia mondială. Dublul româno-suedez are ca obiectiv cucerirea trofeului, performanţă pe care au fost aproape să o realizeze în ultimele două sezoane. Atât în 2010, cât şi anul trecut, Tecău şi Lindstedt au reuşit să acceadă în ultimul act al întrecerii, dar au cedat de fiecare dată. La ediţia precedentă au fost învinşi de gemenii americani Bob şi Mike Bryan, iar în 2010 au cedat în faţa cuplului Jurgen Melzer/Philipp Petzshner. Pe locul cinci în ierarhia mondială, Tecău şi Lindstedt se prezintă la Londra cu un moral excelent după ce, la finalul săptămânii trecute, au câştigat Unicef Open, turneu disputat în Olanda. În ceea ce o priveşte pe Simona Halep, aceasta nu a bifat decât o prezenţă la turneul londonez. S-a întâmplat anul trecut, când a ajuns în turul secund. Drumul s-a oprit o dată cu înfrângerea în faţa americancei Serena Williams. Miniona sportivă constănţeană a reuşit să impresioneze în partida cu fosta lideră mondială, cedând în setul decisiv după un joc aproape perfect. Atât presa internaţională, cât şi adversara Simonei au avut numai cuvinte de laudă despre jocul constănţencei de atunci. 

Tecău – favorit, Halep – meci greu

Tragerea la sorţi a meciurilor le-a adus constănţenilor adversari diferiţi. Simona Halep va avea o partidă dificilă, ea urmând a juca în compania favoritei numărul 26, Anabel Medina Garrigues (Spania). Tecău şi Lindstedt nu ar trebui, teoretic, să aibă probleme în meciul din runda inaugurală în care vor întâlni dublul Lukas Dlouhy (Cehia)/Michal Mertinak (Slovacia).

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă