12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanţa, talisman pentru naţionala României

Constanţa, talisman pentru naţionala României

Pentru al doilea an consecutiv, naţionala de volei masculin a României s-a calificat la turneul final al Ligii Europene, meciurile tricolorilor de pe teren propriu jucându-se la Constanţa.

La Constanţa voleiul se simte cel mai bine în România. Mărturie stau performanţele echipelor de club, însă şi performanţele echipelor naţionale care au strânsă legătură cu oraşul de la malul mării. Ultima dintre acestea a fost obţinută la finalul săptămânii când naţionala masculină a repurtat victoria necesară calificării la turneul final al Ligii Europene. Băieţii antrenaţi de Stelian Moculescu s-au impus în faţa Belarusului şi au obţinut astfel primul loc în grupa lor, ceea ce a însemnat automat şi calificarea.

Partida dintre România şi Belarus din Sala Sporturilor constănţeană a început prost pentru tricolori, care au cedat primul set cu 23-25. Următoarele trei au fost adjudecate însă de România (28-26, 25-21, 26-24) şi astfel calificarea a fost obţinută.

Calificarea obţinută de tricolori la turneul final al Ligii Europene este a doua consecutivă. Performanţa este încântătoare şi a adus încrederea în rândul românilor, care vor acum să obţină biletele pentru Mondial. Pentru tehnicianul Stelian Moculescu, viitorul este însă departe, acesta dorindu-şi pentru moment doar să se bucure de victoria cu Belarus. „Mă bucur foarte mult pentru jucători, pentru că au avut săptămâni grele, în care au lucrat intensiv. Au meritat această calificare şi îi felicit. Ne bucurăm că -ne-am calificat. Deocamdată nu ne gândim la Final Four. Vrem să ne bucurăm de această victorie”, a declarat Moculescu.

Pentru constănţeanul Florin Voinea, calificarea la turneul final al Ligii Europene este o confirmare a faptului că naţionala masculină de volei a României este pe drumul cel bun.

„Acum cred că avem o echipă naţională de nivel european şi sperăm să obţinem o calificare şi la un turneu final de Campio-nat European sau Mondial”, a spus fostul component al CVM Tomis. 

Fetele au ratat calificarea

Naţionala feminină a ratat -calificarea la turneul final al Ligii Europene, în ciuda ultimelor două succese obţinute în faţa -reprezentativei Belarusului, reuşite, de asemenea, la -Constanţa. Fetele antrenate de Darko Zakoc au încheiat grupa preliminară pe locul secund, fiind depăşite doar de puternica -reprezentativă a Turciei.

Chiar dacă au obţinut 24 de puncte, tricolorele nu au putut trece de Turcia, care a încheiat grupa cu doar două înfrângeri  şi cu două partide în care a -pierdut câte un set.

27 de puncte a strâns România în Grupa C a Ligii Europene, suficiente pentru ocuparea primului loc.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă