20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanţa se pregăteşte de semifinale

Constanţa se pregăteşte de semifinale

CVM Tomis şi CS Volei 2004 dispută primele partide, iar un rezultat favorabil le apropie de finala Diviziei A1 la volei.

Campionatul intern de volei a intrat în linie dreaptă. Au mai rămas câte patru echipe în competiţiile feminină şi masculină, care se vor lupta pentru titlu. La ambele categorii, Constanţa are câte o reprezentantă. Băieţii de la CVM Tomis vor întâlni echipa Explorări Baia Mare, în timp ce fetele de la CS Volei 2004 Tomis vor juca împotriva celor de la Dinamo Bucureşti.

Oficialii CVM sunt mulţumiţi de adversarul pe care îl vor întâlni. „Echipa din Baia Mare a reuşit să treacă de Unirea Dej, o echipă mult mai puternică. O consider o surpriză eliminarea celor de la Dej, însă este spre binele nostru deoarece echipa din Baia Mare nu este atât de puternică”, a declarat directorul executiv al constănţenilor, Serhan Cadâr. CVM nu a pierdut decât un joc în actuala ediţie a campionatului şi porneşte cu prima şansă în seria cu Explorări.

Aceasta se va întinde pe parcursul a cinci jocuri, iar echipa care îşi va adjudeca prima trei partide se va califica în finală. Deoarece a terminat sezonul regulat pe primul loc, echipa de pe litoral va beneficia de avantajul terenului propriu în trei dintre cele cinci jocuri. Primele două se joacă la Constanţa, la finalul săptămânii.

În ceea ce priveşte formaţia feminină, aceasta are o misiune mult mai dificilă. Echipa de pe litoral va juca în semifinale cu Dinamo, formaţie care a pus mereu probleme tomitanelor. Nu mai departe de acest sezon, formaţia din Capitală a reuşit să se impună la Constanţa, după ce în tur tomitanele câştigaseră la Bucureşti. Fetele antrenate de Darko Zakoc sunt însă hotărâte să îşi ia revanşa faţă de toate eşecurile suferite în faţa bucureştencelor. Sezonul trecut, Dinamo a reuşit să oprească echipa de pe litoral din drumul către primul trofeu important, învingând-o în ultimul act al Cupei României.

Vineri şi sâmbătă, primele jocuri

Primele patru meciuri din semifinalele campionatului sunt programate în Sala Sporturilor din Constanţa. Cele două formaţii ale oraşului, CS Volei 2004 Tomis şi CVM Tomis, vor susţine primele jocuri din semifinalele Diviziei A1 vineri şi sâmbătă. Meciurile se vor disputa în cuplaj: băieţii vor întâlni, de la ora 17.00, echipa Explorări Baia Mare, iar fetele vor juca, de la ora 20.00, cu Dinamo Bucureşti. Intrarea va costa 5 lei, iar biletul este valabil pentru ambele jocuri. Persoanele sub 14 ani au acces gratuit .

Cele mai citite

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...

Inflația din zona euro scade sub ținta BCE: posibilă reducere a ratei dobânzii

Inflația din zona euro a scăzut în septembrie la 1,8%, marcând prima dată în ultimii trei ani când aceasta coboară sub ținta stabilită de...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă