12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialConstanţa: Protest al angajaţilor Administraţiei Porturilor Maritime

Constanţa: Protest al angajaţilor Administraţiei Porturilor Maritime

Câteva sute de angajaţi ai Companiei Naţionale “Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa (CNAPMC) au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană şi au blocat intrările în sediul societăţii, cerând demiterea directorului Aurelian Andrei Popa, informează Mediafax.

Angajaţii de pe platforma portuară, care protestează de mai multe săptămâni faţă de conducerea CNAPMC, s-au prezentat în faţa sediului companiei, pentru pichetarea acestuia, după care nu au mai vrut să plece, declansând o grevă spontană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prim-vicepreşedintelui sindicatului din cadrul CNAPMC, Marian Ştefan, principala revedicare a salariaţilor din cadrul companiei este demisia sau demiterea directorului general, Aurelian Popa, “un om opac, adus aici pe alte criterii decât cele de creştere a productivităţii”.

Salariaţii îl acuză pe directorul societăţii de încălcări repetate ale contractului coletiv de muncă şi de faptul că a modificat, cu acordul Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor, regulamentul companiei.

“De asemenea, vrea să facă o externalizare a celor trei sucursale, iar noi nu înţelegem motivaţia. Această companie, în 22 de ani, a funcţionat numai pe profit şi considerăm că această externalizare se face nu după criterii economice, ci clientelare. Suntem dezamăgiţi de această încercare de a lua bani din avut public şi transferarea lor în buzunare particulare”, a mai afirmat Marian Ştefan, care a precizat că salariaţii spun că nu vor pleca din faţa sediului CNAPMC până când “vor fi auziţi şi li se va face dreptate”.

Protestele în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Constanţa continuă de mai multe săptămâni, chiar dacă directorul Aurelian Popa a atacat în instanţă acţiunea angajaţilor contestând legalitatea acesteia.

Instanţa a decis însă săptămâna trecută că acţiunile sindicaliştilor sunt legale, astfel că angajaţii pichetează zilnic sediul CNAPMC.

Cele mai citite

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...

Iuliana Demetrescu, în brigada finalei Ligii Națiunilor la fotbal feminin

Arbitrul român Iuliana Demetrescu va face parte din brigada care va conduce finala mare a Ligii Națiunilor la fotbal feminin, dintre Spania și Franța,...

Separatiștii din Transnistria ar putea organiza un referendum pentru “unirea” cu Rusia

Autoritățile separatiste de la Tiraspol ar putea organiza un referendum care să aprobe "unirea" Transnistriei cu Rusia. Acest risc este prezentat într-o analiză difuzată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă