19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConstanța: Jucării contrafăcute, confiscate

Constanța: Jucării contrafăcute, confiscate

Un container ce conținea 120.000 de jucării contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 2.400.000 de lei, a fost confiscat, duminică, de în urma unor controale realizate de polițiștii constănțeni, informează Mediafax.

Polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au verificat, la rampa existentă în Portul Constanţa Sud – Agigea, un container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, potrivit Gărzii de Coastă.

În urma controlului, în container au fost găsite 120.000 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 2.400.000 de lei dacă ar fi fost comercializate la prețul produselor originale.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, a fost confiscată de către lucrătorii vamal. Polițiștii de frontieră i-au întocmit dosar penal administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârstă de 38 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă