19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConsortiu bancar pentru finantarea Primariei Targu-Mures

Consortiu bancar pentru finantarea Primariei Targu-Mures

Primaria municipiului Targu-Mures a semnat, miercuri, un contract cu consortiul financiar format din „Dexia Kommunalkredit Bank AG” Austria si „BT Securities” SA, in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru finantarea unor proiecte de investitii de interes major pentru comunitatea locala. Decizia a fost luata dupa organizarea unei licitatii publice, la care au participat trei ofertanti.
Proiectul de finantare licitat consta in contractarea unei linii de credit bancar revolving de tip „Bridge Loan”, pe o perioada de 24 luni, care urmeaza sa fie rambursat prin vanzarea unor obligatiuni municipale. Valoarea totala a finantarii este de 52 milioane RON si este compusa dintr-un credit-punte pentru primii doi ani, de 20 mi-lioane RON, refinantat prin emisiunea primei serii de obligatiuni municipale.
„BT Securities” se situeaza in topul primelor cinci societati de servicii de intermediere financiara din punctul de vedere al valorii tranzactionate atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si la Bursa de Marfuri Sibiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă