18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialConsiliul Local al Sectorului 1 a adoptat propunerea privind interzicerea etnobotanicelor

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat propunerea privind interzicerea etnobotanicelor

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat în unanimitate, luni, 29 noiembrie 2010, propunerea primarului Andrei Chiliman privind scoaterea produselor etnobotanice în afara graniţelor sectorului 1, anunţă reprezentanţii primăriei, potrivit NewsIn.

Potrivit noului act normativ, care va intra în vigoare joi, la trei zile după ce este comunicat Prefecturii, magazinele care vând produse etnobotanice nu vor mai putea funcţiona la o distanţă mai mică de doi kilometri de o unitate de învăţământ, spital, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Poliţia Locală va aduce la cunoştinţa proprietarilor de astfel de magazine începând de joi, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, noile reglementări.

Proprietarii vor avea obligaţia să se prezinte la primăria de sector pentru a solicita aviz de funcţionare. Magazinele situate la o distanţă mai mică decât cea prevăzută în hotărâre vor fi interzise, precizează reprezentanţii primăriei.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) va depune un proiect de lege prin care să se acopere vidul legislativ în ceea ce priveşte interzicerea comercializării produselor etnobotanice, a declarat, săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele organizaţiei, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita.

„În momentul de faţă, fiecare primar face după cum îl taie capul pentru a interzice produsele etnobotanice. Din păcate, actele normative existente sunt, în prezent, încă permisive şi din acest motiv trebuie să ne implicăm noi, primarii”, a declarat Nichita, în conferinţă de presă.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă