7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul de atestare propune RETRAGEREA titlurilor de doctor pentru Victor Ponta și...

Consiliul de atestare propune RETRAGEREA titlurilor de doctor pentru Victor Ponta și Gabriel Oprea

UPDATE 13,45: Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat că va contesta decizia de a i se retrage titlul științific de doctor, informează Digi 24.

Gabriel Oprea a făcut acest anunț printr-un text plasat pe Facebook.

————————————

Consiliul Național de Atestare a anunțat, luni, că propune retragerea titlurilor de doctor în cazul lui Victor Ponta și al lui Gabriel Oprea.

În cazul lui Victor Ponta, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) era cunoscută încă din data de 27 iulie.

De asemenea, CNATDCU a anunțat, luni, în cazul lui Gabriel Oprea, că teza lui de doctorat a fost, în mare măsură, un plagiat, motiv pentru care se propune retragerea titlului de doctor și în cazul acestuia.

Ambele decizii au fost luate în unanimitate. Pasul următor îi revine ministrului Educației, care urmează să dispună retragerea celor două titluri științifice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă