14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialConsiliul de Administraţie al CFR Marfă are un nou preşedinte. Vezi cine...

Consiliul de Administraţie al CFR Marfă are un nou preşedinte. Vezi cine e

Compania CFR Marfă are un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), administratorul Liviu Radu preluând această poziţie după demisia lui Mustafa Aysun. Surse din cadrul companiei au declarat joi seară, că Mustafa Aysun a demisionat de la conducerea CA, la mai puţin de două luni de la preluarea funcţiei, potrivit Mediafax.

CFR Marfă precizează că Aysun Mustafa şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte şi de membru al Consiliului de Administraţie în data de 3 aprilie 2013, respectiv 10 aprilie 2013, din motive personale.

“Membrii Consiliului de Administraţie au luat act de decizia domniei sale, iar pentru buna desfăşurare a activităţii societăţii, tot în şedinţa din 10 aprilie 2013, Liviu Radu, care deţinea funcţia de membru, a fost numit preşedinte al CA, în conformitate cu prevederile Legii 31/1990 privind societăţile comerciale”, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Marfă a demisionat

Economist şi fost bancher, Aysun a fost numit şef al Consilului de Administraţie al CFR Marfă în luna februarie, când ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anunţat noua conducere a companiei, care urmează să fie privatizată.

În afara lui Aysun, restul administratorilor numiţi la vremea respectivă sunt Alexandru Dragoş Drăghici (jurist), cu experienţă managementul unor companii naţionale şi multinaţionale, Liviu Radu (inginer), Bogdan Constantinescu (economist), Dan Constantinescu (inginer), Ionuţ Georgescu (jurist) şi Dan Belcea (economist), potrivit datelor anunţate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Drăghici este şi directorul general al companiei.

Citeşte şi Fenechiu mai metamorfozează un director de la stat în manager privat

Fenechiu spunea în februarie că noua conducere a CFR Marfă – CA şi directori – nu va avea atribuţii directe în privatizare, dar ar trebui “să mai repare ceea ce se mai poate repara” în activitatea companiei.

Ministrul a arătat că nu îi cunoaşte personal pe cei care fac parte din noua conducere a CFR Marfă, aceştia fiind selectaţi după CV, menţionând că managerii vor avea o activitate grea, complexă şi foarte multă muncă.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 180 milioane de euro, iar câştigătorul va fi stabilit la jumătatea lunii iunie.

Luni, Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie al CFR SA, ceea ce a dus la încetarea mandatului administratorilor. În urma respingerii planului, Lucian Isar a pierdut poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei care administrează infrastructura feroviară, iar Dimitris Sophocleous a demisionat din funcţia de director general.

Citeşte şi CFR SA are un nou director general. Vezi cine e

Cele mai citite

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...

Boloș vine în Parlament să explice impozitarea concediilor medicale. USR a lansat o moțiune împotriva ministrului de Finanțe

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, este așteptat să dea explicații în Parlament în după-amiaza zilei de 4 martie 2023, în timp ce USR a...
Ultima oră
Pe aceeași temă