10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialConsiliul Concurenței investigheză modul de distribuție a filmelor către cinematografe

Consiliul Concurenței investigheză modul de distribuție a filmelor către cinematografe

Consiliul Concurenței a efectuat, miercuri, inspecții inopinante, în cadrul investigației privind distribuția de filme către cinematografele din România. Astfel, au fost vizate sediul și punctul de lucru al Inmedia Plus Group SA, companie care operează platforma cinemagia.ro, informează News.ro.

Potrivit directorului general al firmei, ceea ce speră inspectorii să găsească este „aberant”.

„Ce speră ei să găsească este aberant. Pentru că eram în e-mailurile celorlalţi au venit şi la noi. Astăzi, la ora 15.00, ne întâlnim cu mai mulţi avocaţi şi vom vedea ce vom face”, a declarat directorul general Imedia Plus, Adrian Cernescu, pentru News.ro. El nu a dorit să facă mai multe precizări legate de inspecţie.

Investigaţia Consiliului Concurenţei se referă la posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei şi a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene de către Imedia Plus Group SA, de către companiile ce distribuie direct sau indirect filme către cinematografe din România, precum şi de către firmele care exploatează cinematografele din România. Investigaţia vizează practici anticoncurenţiale ce constau în împărţirea de piaţă şi fixarea de preţ. 

În prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul în România sau în alte state.

Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiei.

Cele mai citite

Tragedie în Germania! Un azil de bătrâni a luat foc. Patru morți și 21 de răniți

Patru persoane au murit și cel puțin 21 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit în cursul nopții de duminică spre luni...

Lista cu beneficiarii programului ”Casa Verde Fotovoltaice 2023”, aprobată de AFM

Lista cu cei 49.311 de beneficiari ai programului ''Casa Verde Fotovoltaice 2023'' - persoane fizice a fost aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă