20.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialConsilierul lui Putin: Este necesar un "imperiu eurasiatic" care să includă ţări...

Consilierul lui Putin: Este necesar un “imperiu eurasiatic” care să includă ţări precum România

Consilierul preşedintelui Dumei de Stat şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a vorbit, într-un interviu acordat site-ului ungar Alfahir.hu, despre crearea unui "imperiu eurasiatic" dominat de Rusia din care să facă parte inclusiv România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria, relatează Mediafax.

Dughin a spus că anticipează sfârşitul statelor-naţiuni și a precizat că ţări precum România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria ar putea fi înglobate într-un "imperiu eurasiatic".

Citește și: Cine sunt prietenii din România ai lui Dugin, ideologul lui Putin

"Este necesar un imperiu eurasiatic care să contracareze influenţa Occidentului nihilist", a spus Dugin. El a vorbit despre o "nouă ordine mondială" bipolară, formată, de o parte, din Statele Unite şi Europa Occidentală (condusă de Germania), şi, de altă parte, din Uniunea Eurasiatică, dominată de Rusia.

"Într-o lume globalizată, este necesar să fie apărate identităţile culturale ale indivizilor, reduşi până acum la fluxuri migratorii", a spus Dugin.

Aleksandr Dughin a spus despre formaţiunea naţionalistă ungară Jobbik că mişcarea populistă are o doctrină "realistă".

Citește și: Ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, vizită secretă în România

Aleksandr Dugin a fost consilier al Kremlinului, este membru al partidului Rusia Unită, un apropiat al lui Vladimir Putin şi consilier al preşedintelui Dumei de Stat Serghei Narîşkin.

Citește și: Despre Dughin, dughinism și putinism: Россия-Матушка în ofensivă

Tratatul privind constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizaţie internaţională include Rusia, Armenia, Belarus şi Kazahstan. Kîrgîzstanul urmează să adere în mai.

Cele mai citite

Topul celor mai ieftine apartamente din București. Cât costă o garsonieră

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume...

Cristian Bușoi, tot mai departe de Bruxelles

Unul dintre europarlamentarii „veterani” ai PNL are șanse destul de mici să mai prindă încă un mandat la alegerile din 9 iunie 2024. Cristian...

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...
Ultima oră
Pe aceeași temă