25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialConsilierul lui Mahmoud Ahmadinejad pentru relaţiile cu presa, condamnat la şase luni...

Consilierul lui Mahmoud Ahmadinejad pentru relaţiile cu presa, condamnat la şase luni de închisoare

Ali Ahbar Javanfekr, consilierul pentru relaţiile cu presa al preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a fost condamnat la şase luni de închisoare, a anunţat luni procurorul general din Teheran, fara a menţiona care sunt acuzaţiile, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“A fost condamnat în recurs la şase luni de închisoare”, a declarat Gholam Hessein Mohseni Ejei, citat de agenţia Fars.

Procurorul nu a menţionat acuzaţiile aduse lui Javanfekr, dar precizează că a fost făcută legătura lui cu “mai mult de un caz în atenţia justiţiei” şi că “anchetele sunt în desfăşurare”.

Avocatul apărării, Qahreman Shojaee, a confirmat sentinţa clientului său, conform agenţiei Irna. Ea a precizat că a fost făcută o legătură între clientul său şi “un subiect de revistă”, părând să facă referire la o acuzaţie asupra lui Javanfekr conform căreia acesta ar fi permis publicarea într-o revistă de stat a unui articol critic despre vălul femeilor iraniene, care le acoperă tot corpul.

Javanfekr a mai fost condamnat la un an de închisoare în noiembrie 2011 pentru că au fost publicate articole şi imagini contrare “valorilor islamice” şi “valorilor morale publice”, în timp ce el era directorul cotidianului guvernamental Iran şi al agenţiei oficiale Irna.

În ultimele luni, ultraconservatorii au lansat atacuri violente împotriva preşedintelui Ahmadinejad acuzându-l de “deviaţionism” şi punere la îndoială a fundamentelor Republicii Islamice.

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis ar putea primi funcția de reprezentant special în relaţia dintre UE si Ucraina

Lupta lui Klaus Iohannis pentru o poziție de top în Europa se întețește. După ce președintele României i-a făcut loc lui Mark Rutte la...

Sora regelui Charles al III-lea se află în spital, după un incident care i-a cauzat o comoție

Prințesa Anne a suferit răni minore și o comoție cerebrală în urma unui incident petrecut la casa ei de la țară, a anunțat Palatul...

Zelenski l-a înlăturat din funcție pe un înalt oficial al armatei ucrainene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis luni un înalt responsabil al armatei, care a fost acuzat de un alt comandant de incompetenţă şi abuz...
Ultima oră
Pe aceeași temă