19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConsilierii juridici straini vor putea profesa si in Romania

Consilierii juridici straini vor putea profesa si in Romania

Consilierii juridici, cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, vor putea exercita aceasta profesie si in Romania daca indeplinesc anumite conditii si efectueaza un stagiu de pregatire timp de trei ani, se arata intr-un proiect de lege adoptat recent de Guvern. Potrivit proiectului de lege pentru completarea Legii 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, cetateanul strain care doreste sa profeseze in Romania trebuie sa fie licentiat in drept, sa fie apt din punct de vedere medical, sa nu fi fost condamnat definitiv sau sa nu fi savarsit abuzuri impotriva drepturilor omului.
In aceste conditii, cetateanul strain poate solicita oricand recunoasterea diplomelor, in vederea admiterii in profesia de consilier juridic si a participarii sale in Romania.
Astfel, solicitantul va trebui sa sustina, la alegere, un examen de verificare a cunostintelor sau sa efectueze un stagiu de trei ani in domeniul dreptului romanesc. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă