23.5 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăSpecialConsilier parlamentar cu avere nejustificată

Consilier parlamentar cu avere nejustificată

Anamaria Nistoran (fostă Hăuş), consilier parlamentar, nu poate justifica aproape 19.700 de euro din avere, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în urma unor verificări.

ANI a cerut comisiei de specialitate a Curţii de Apel Bucureşti să verifice averea Anamariei Nistoran pentru perioada 1 octombrie 2009 – 31 decembrie 2010, când a fost consilier parlamentar. ANI a constatat că veniturile de natură salarială realizate de Anamaria Nistoran au fost în cuantum total de 34.755 de lei, iar averea deţinută de aceasta, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 118.241,93 lei.

Anamaria Nistoran a fost numită pe 1 octombrie 2009 în funcţia parlamentară de execuţie – consilier parlamentar – la Secretariatul pentru cabinetele membrilor Biroului permanent, pe durată determinată.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse în iulie 2011, Anamaria Nistoran este consilier parlamentar la cabinetul chestorului Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu (PNL).

“Ea se află în concediu de maternitate de opt-nouă luni şi de atunci nu mai vorbit cu ea. Cred că şi-a completat greşit declaraţia de avere, probabil nu a trecut câştigurile soţului, dl. Nistoran”, a declarat şeful său, Dan Motreanu, parlamentar PNL.

Anamaria Nistoran este soţia lui Liviu Nistoran, fost deputat în legislatura 2004-2008, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi actual proprietar la o firmă de electronice.  

Anamaria Nistoran nu are bunuri imobile sau mobile, maşini, conturi bancare şi nici datorii, conform declaraţiei de avere. Ea a avut din funcţia de consilier parlamentar un venit anual de 66.482 de lei, conform declaraţiei de avere.

Cele mai citite

11 morți în urma unor atacuri rusești în sudul și estul Ucrainei

Atacurile ruseşti împotriva unui oraş din regiunea Zaporojie şi a unor sate din regiunea Doneţk, în sudul şi estul Ucrainei, s-au soldat sâmbătă cu...

Silvestru Șoșoacă despre Diana Șoșoacă: Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe

„ Europa o refuză, Ciolacu o ia în brațe. Șosoacă a avut nevoie de PSD-ul lui Ciolacu. Nota 5, mă refer la 5% se...

11 morți în urma unor atacuri rusești în sudul și estul Ucrainei

Atacurile ruseşti împotriva unui oraş din regiunea Zaporojie şi a unor sate din regiunea Doneţk, în sudul şi estul Ucrainei, s-au soldat sâmbătă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă