25.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialConsilier din Ministerul Industriilor, cercetat pentru luare de mita

Consilier din Ministerul Industriilor, cercetat pentru luare de mita

Un fost sef de serviciu (actual consilier) de la Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor din Ministerul Economiei si Comertului (MEC) este cercetat in stare de libertate pentru luare de mita si obtinerea de foloase necuvenite, dupa ce ar fi primit peste 40.000 de lei de la un om de afaceri din Oradea.
Procurorul general al Serviciului Teritorial Oradea al DNA, Ioan Moldovan, a declarat ca in acelasi dosar doi oameni de afaceri oradeni au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bihor dupa ce au fost retinuti de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA, sub acuzatia de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune. Potrivit lui Ioan Moldovan, unul dintre cei doi, Papp Sandor Istvan, proprietarul si administratorul SC Steel Petrol SRL, este acuzat pentru dare de mita, evaziune fiscala, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.
Procurorii DNA Oradea au stabilit ca in perioada 2000-2003 Papp l-ar fi mituit cu peste 40.000 de lei (400 de milioane de lei vechi) pe Niculae Dinculeasa, sef de serviciu la Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor din cadrul Ministerului Industriilor (n.r. – actualul minister al Econo-miei si Comertului), in scopul obtinerii unor autorizatii de achizitie si valorificare a deseurilor metalice. Pe de alta parte, Gheorghe Mudura a fost pus sub acuzare pentru complicitate la evaziune fiscala si la inselaciune, precum si pentru spalare de bani.
MEC a anuntat ca asteapta finalul anchetei DNA pentru a decide ce masura va lua in cazul consilierului Niculae Dinculeasa de la Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor. „Ministerul Economiei, sustine ancheta DNA, vrem sa continue si sa ajunga la un rezultat pe care sa-l comunice si institutiei noastre. In functie de rezultat, MEC va lua o decizie in cazul consilierului Dinculeasa”, a declarat Iuliana Dumitru, purtatorul de cuvant al MEC. Ieri seara nu era clar daca Dinculeasa va fi suspendat pe perioada anchetei.
Potrivit declaratiei de interese, publicata de Ministerul Economiei si Comertului (neactualizata din mai 2003), Niculae Dinculeasa este actionar la REMAT Brasov, COMAT MET SA si COMAT Electro SA. Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor a fost mai facut subiectul unor dispute publice atunci cand s-a descoperit ca o serie de inalti functionari publici din acest organism (care elaboreaza reglementari si emite autorizatii) erau actionari (direct sau prin familie) la mari societati din domeniul colectarii deseurilor.

Cele mai citite

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...

Primarul orașului Brezoi, pus sub control judiciar într-un dosar de corupție

Procurorii vâlceni au decis punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a primarului din Brezoi, într-un dosar penal în care este cercetat împreună...

Alba Iulia este ”Capitala Tineretului din România” pentru anul 2026

Alba Iulia a câștigat titlul Capitala Tineretului din România pentru anul 2026. A concurat cu Brașovul, într-un concurs de concepte privind strategia pentru tineri....
Ultima oră
Pe aceeași temă