20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConfruntare dificila azi cu Ungaria

Confruntare dificila azi cu Ungaria

Nationala feminina de handbal a Romaniei a inceput cu doua succese, in cadrul grupei C preliminare a editiei din acest an a Campionatului Mondial din China. Dupa victoria la 34 de puncte, 51-17, din primul meci, contra reprezentativei statului Chile,  Romania a invins aseara si Japonia, cu 33-26.

Desi romancele erau cotate ca principale favorite in intalnirea cu niponele, pe care le-au invins in toate cele patru meciuri sustinute pana acum in cadrul Campionatelor Mondiale, meciul de aseara a fost mai dificil decat era de asteptat. Romancele au avut lovitura de start, dar cele care au deschis scorul au fost asiaticele. Au urmat momente de degringolada in jocul Romaniei, ratarile tricolorelor, dar si apararea agresiva si avansata a adversarelor contand in economia primului sfert de ora al partidei. Ratari de la 7 metri sau situatii de "unu la unu" cu portarul l-au exasperat pe antrenorul Radu Voina, care a fost nevoit sa ceara time-out cand Japonia se detasase la trei goluri (7-4). Egalarea a venit abia in minutul 19, dupa doua contraatacuri ale Ionelei Stanca, 10-10, pentru ca la pauza tabela sa arate tot echilibrul, 17-17, dupa o prima repriza in care jocul Japoniei a surprins Romania in ambele faze. Partea a doua a meciului a inceput cu golul marcat de Carmen Amariei care a adus Romania in avantaj (18-17).

 

Au urmat sapte minute echilibrate, dar din minutul 37 reprezentantele noastre s-au desprins la trei goluri (23-20). Portarul Paula Ungureanu a aparat excelent  descurajandu-le pe  japoneze, care au cedat si fizic dupa 40 de minute. Finalul a apartinut clar tricolorelor, care s-au impus cu 37-28, principalele noastre marcatoare fiind Puscasu (9 goluri), Amariei si Stanca (cate 6). "Este un inceput bun pentru Romania, un debut incurajator. Lasand la o parte replica slaba a sud-americancelor, unde se poate spune ca a fost un antrenament cu public, meciul cu japonezele ne-a mai trezit la realitate. Este foarte important ca jocul cu Chile i-a permis antrenorului Radu Voina sa ruleze tot lotul, iar in partida cu Japonia sa regleze relatiile dintre jucatoare pe teren. Remarc intreaga echipa si consider imbucurator faptul ca jucatoare precum Geiger si Vadineanu isi intra in mana, pentru ca este nevoie de toate fetele din lot in meciurile grele care vor urma", a spus Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal.

 

Confruntarile cu adevarat puternice vor avea loc astazi, in compania Ungariei, si maine, contra Norvegiei. Caderile din jocul romancelor din partida cu Japonia le-au dat de gandit antrenorilor Voina si Caba in perspectiva disputelor pentru suprematia din grupa C. Ramane de vazut cum vor aborda cei doi tehnicieni partida de astazi contra maghiarelor, care ar putea decide daca ne vom plasa in primele trei echipe ale grupei. In clasamentul grupei C conduce Romania, cu patru puncte, dar cel mai bun golaveraj, urmata de  Ungaria si Norvegia, dupa care vin Tunisia, Japonia si Chile (toate cu zero puncte).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă