9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialConflictul China-Japonia: 800 de persoane au manifestat la Tokyo

Conflictul China-Japonia: 800 de persoane au manifestat la Tokyo

Sute de japonezi au ieşit în stradă sâmbătă la Tokyo, în cadrul unei prime manifestaţii împotriva Chinei, după o săptămână de demonstraţii antijaponeze în China legate de conflictul teritorial din Marea Chinei de Est.

Circa 800 de persoane au demonstrat paşnic în cartierul Roppongi, nu departe de ambasada Chinei, denunţând un “stat brutal şi fascist”, potrivit Mediafax.

“Nu vom ceda niciodată în faţa ameninţărilor militare chineze”, strigau manifestanţii, denunţând demonstraţiile, uneori violente, îndreptate împotriva Japoniei, care s-au desfăşurat timp de o săptămână în mai multe oraşe din China, printre care capitala Beijing.

De câteva săptămâni, China şi Japonia sunt implicate într-o dispută privind un mic arhipelag din Marea Chinei de Est controlat de Tokyo, dar revendicat de Beijing.

Insulele numite de japonezi Senkaku şi Diaoyu de către chinezi sunt situate la circa 200 de kilometri nord-est de coastele Taiwanului şi la 400 de kilometri vest de insula Okinawa (sudul Japoniei). Trei dintre insule au fost cumpărate de Guvernul japonez în urmă cu circa două săptămâni de la proprietarul lor privat, o familie japoneză.

După ce tranzacţia a fost anunţată, Beijingul a trimis în zonă un prim grup de şase nave, similare celor care sunt în zonă de marţi.

Cele mai citite

Festivalurile lunii martie la Opera Comică pentru Copii: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției...

Care este încălțămintea masculină perfectă pentru un look de primăvară?

Încălțămintea este o parte integrantă a ținutelor pentru orice sezon. Te întrebi ce încălțăminte să porți în primăvara anului 2024, care modele promit să...

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...
Ultima oră
Pe aceeași temă