19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConfirmati victoria de pe Olimpico!

Confirmati victoria de pe Olimpico!

» Europa fotbalistica va fi cu ochii pe Cluj pentru a vedea daca "noile vedete ale lui Dracula" confirma succesul senzational de la Roma.
» Pusa in garda, Chelsea trateaza meciul de la Cluj ca pe unul de risc maxim.

La meciul lor de debut in liga Campionilor, clujenii nu au fost bagati in seama de nimeni, nici chiar de adversari, iar aceasta "tactica" a costat-o pe AS Roma. Brusc, invingand cu 2-1 pe Olimpico, CFR Cluj a devenit echipa momentului in Europa, iar Juan Emanuel Culio s-a transformat dintr-un personaj care nu cu multe luni in urma lucra pe un santier pentru 60 de euro pe luna intr-o vedeta incontestabila a Europei fotbalistice.

In aceasta seara, pe stadionul dr. Constantin Radulescu din Cluj, echipa gazda trebuie sa arate ca si-a meritat cu prisosinta toate elogiile care au curs, pe toate canalele, dupa victoria senzationala de la Roma. Va fi infinit mai greu decat la meciul de debut din cel putin doua motive: in primul rand, adversara se numeste Chelsea Londra, este vicecampioana Europei (a pierdut finala Ligii Campionilor la penalty-uri, in vara, in fata celor de la Manchester United!) si are o colectie de vedete uluitoare; in al doilea rand, pusa in garda de evolutiile din prima etapa, formatia oaspete a venit la Cluj mai mult decat pusa in garda de valoarea ardelenilor, luandu-si toate masurile de precautie.

Bun si un egal
Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, fan al celor de la Chelsea, spune ca nu se teme de echipa londoneza si spera sa obtina cel putin un punct in meciul din aceasta seara. Conducatorul CFR-ului a mentionat ca daca formatia pregatita de Maurizio Trombeta va scoate macar un rezultat de egalitate, atunci poate considera ca si-a mai realizat inca un vis dupa ce a castigat eventul cu echipa clujeana si dupa succesul campioanei Romaniei pe Stadionul Olimpico din Roma. "Nu vor fi schimbari foarte mari in echipa fata de ultimele meciuri. Tactica nu va fi defensiva, va fi echilibrata. Nu ne temem de Chelsea, o respectam. Sunt fan Chelsea, dar nu si la meciul de miercuri. Noi ne-am anuntat un vis in 2002 si cu multa munca si multi bani investiti l-am realizat. Lumea a ramas impresionata nu de scorul de la Roma, ci de maniera de joc a echipei. Incercam sa obtinem punct sau puncte din meciul cu Chelsea pentru a realiza un alt vis, acela de a termina pe locul trei in grupe sau chiar sa ne calificam in primavara Champions League", a declarat Muresan.

Meciul se va juca cu casa inchisa, CFR urmand a incasa numai din biletele pentru Liga Campionilor peste doua milioane de euro. "E greu pentru ca jucam acasa, iar meciurile de pe propriul teren sunt mai grele pentru noi. Vom aveam un public extraordinar, ca la meciul cu Steaua, cand tot stadionul a fost o galerie. Asa va fi si cu Chelsea. Organizarea acestui meci e o mare provocare pentru noi", a spus Muresan. "Am obtinut aproximativ 2 milioane de euro din vanzarea biletelor. Noua tabela care va fi inaugurata la meciul cu Chelsea a costat 1 milion de euro. Pot sa va spun ca stadionul nostru e mai utilat decat cel de la Bordeaux pentru ca am fost acolo saptamana trecuta", a completat conducatorul campioanei Romaniei.

Trei absente la Chelsea
Cei de la Chelsea au ajuns in Romania cu o zi mai devreme decat se intampla, in mod normal, la meciurile din cupele europene, aterizand inca de luni seara pe aeroportul din Cluj. Din lotul vicecampioanei Angliei, deplasat in Romania, lipsesc portughezii Deco si Ricardo Carvalho, ambii cu accidentari mai vechi, dar si mijlocasul Joe Cole, care a acuzat dureri la sold si nu va reveni decat joi la antrenamente. Ieri, antrenorul Luiz Felipe Scolari si doi dintre jucatorii lui Chelsea urmau sa sustina conferinta de presa oficiala, inaintea antrenamentului de acomodare cu arena din Cluj.

Ultima etapa de campionat a fost una buna pentru Chelsea, care a invins, in deplasare, cu scorul de 2-0, formatia Stoke City. Pentru Chelsea au marcat Bosingwa ‘36 si Anelka ‘76, iar antrenorul Luiz Felipe Scolari i-a trimis in teren pe Cech-Bosingwa, Alex, Terry, Ashley Cole-Essien-Kalou (Anelka ‘46), Ballack (Ferreira ‘89), Lampard, Malouda-Drogba (Belletti ‘72), o formula de echipa care ar putea fi titularizata si azi.

La finalul meciului, tehnicianul londonezilor, Luiz Felipe Scolari, a declarat ca daca CFR Cluj va invinge Chelsea, echipa sa ar putea ajunge sa fie intr-o situatie dificila. "Partida cu Bordeaux a fost o experienta buna pentru noi, dar urmatorul meci, cu Cluj, va fi diferit. Nu am nevoie sa le amintesc jucatorilor nimic, pentru ca ei stiu cum este cu punctele. Este foarte important, deoarece daca invingem, vom fi intr-o pozitie foarte buna. Am multe informatii despre Cluj, pentru ca aceasta echipa are in lot 11 jucatori portughezi. Le-am spus fotbalistilor mei la ce sa se astepte. Daca CFR Cluj ne va invinge, atunci va mai avea doua meciuri pe teren propriu si situatia noastra ar putea deveni dificila. Daca Cluj poate invinge in deplasare, atunci suntem in pericol", a spus Scolari.
CFR Cluj intalneste, azi, de la ora 21.45, pe teren propriu, formatia Chelsea Londra, in al doilea meci al grupei A a Ligii Campionilor.

ARBITRAJ
» Florian Meyer, la centru

Partida CFR Cluj-Chelsea Londra va fi arbitrata de o brigada din Germania, avandu-l la centru pe Florian Meyer. El va fi ajutat la cele doua linii Sonke Glindemann si Detlef Scheppe. Rezerva va fi Peter Gagelmann. Delegatul UEFA a fost desemnat islandezul Gudmundur Petursson, in timp ce observator de arbitri este austriacul Johann Hantschk. Florian Meyer a mai arbitrat din Romania pe Steaua in meciul cu FC Sevilla, scor 0-2, din 16-imile Cupei UEFA, sezonul 2006/2007 si Steaua-Liverpool, scor 0-1, din mansa retur a turului doi al Cupei UEFA, sezonul 2003/2004.

OASPETI
» Roman Abramovici, asteptat azi

Chelsea Londra va fi sustinuta, in aceasta seara, de circa 1.200 de suporteri. Presedintele clubului din Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ca la meci vor fi prezenti, printre altii, presedintele FRF, Mircea Sandu, fostul international Gica Hagi, dar si Valentin Alexandru sau Adalbert Kassai. "Dumitru Dragomir a vrut initial sa vina, dar s-a razgandit pentru ca trebuie sa mearga in Germania", a spus Iuliu Muresan. El a mentionat ca este posibil ca patronul clubului Chelsea, rusul Roman Abramovici, sa fie prezent in tribunele stadionului dr. Constantin Radulescu, dar pana ieri nu isi confirmase sosirea. "Informatiile spun ca Abramovici vine in ziua meciului, dar nu stiu sigur", a mai spus Muresan, care a mai precizat ca la meciul CFR Cluj-Chelsea vor fi prezenti 70 de jurnalisti straini si sapte scouteri.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă