30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCONFICT DE INTERESE. Monica Pop, managerul Spitalului Oftalmologic Bucureşti, cercetată de ANI

CONFICT DE INTERESE. Monica Pop, managerul Spitalului Oftalmologic Bucureşti, cercetată de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti existenţa unui conflict de interese între managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Pop Monica Daniela, şi două cabinete de avocatură, potrivit unui comunicat de presă al ANI.

Pop Monica Daniela a încheiat, în perioada 2010-2013, în calitate de manager al Spitalului Oftalmologic Bucureşti, 62 de contracte de asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă a intereselor spitalului cu cabinetele de avocatură Puiu Gabriela şi Gătejeanu Florian, în valoare de aproximativ 60.650 de lei.

De asemenea, cele două cabinete de avocatură au reprezentat-o în instanţă şi pe Pop Monica. Între managerul spitalului şi cabinetele de avocatură au fost încheiate 27 de contracte de asistenţă juridică şi reprezentare, în valoare de 6.000 de lei.

”Astfel, cabinetele de avocatură au fost remunerate atât de către Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, reprezentat de către Pop Monica Daniela, în calitate de manager, cât şi de către persoana fizică Pop Monica Daniela”, se arată în comunicatul de presă ANI.

Potrivit ANI, Monica Pop a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

„Pop Monica Daniela a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, mai arată ANI.

Instituţia aminteşte că, potrivit legii, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ste decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

 

Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă