36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialConferință. Despre neamul românesc

Conferință. Despre neamul românesc

Duminică, 12 octombrie, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cadrul programului „Conferințele Teatrului Național“, Dorin Chirtoacă, primarul Municipiului Chişinău, prezintă conferinţa cu titlul ”Neamul românesc. Trecut, prezent şi viitor”. Încheierea amplului schimb cultural derulat recent sub titlul generic ”Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău” între Teatrele Naţionale din capitalele celor două ţări vecine, România şi Republica Moldova, va fi marcată de conferinţa susţinută de Dorin Chirtoacă.

Cel care a declarat, în repetate rânduri, că identitatea celor de dincolo de Prut este românească va susţine o pledoarie pentru reîntregirea neamului nostru, văzută ca obiectiv al secolului XXI.

Dorin Chirtoacă este primar de Chişinău din 2007 până în prezent şi vicepreşedinte al Partidului Liberal (din 2005). S-a născut în 1978 în satul Coloniţa, RSS Moldovenească. În 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, obţinând diplomă de licenţă în Drept european. A fost coordonator de proiecte la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova (2003–2005).

În 2013 a fost decorat la Castelul Peleş, de Casa Regală a României, cu Ordinul „Coroana României în grad de Cavaler”. În 2014, Traian Băsescu i-a acordat Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer. Chirtoacă e nepotul fraţilor Gheorghe Ghimpu şi Mihai Ghimpu, politicieni şi figuri importante în renaşterea naţională a basarabenilor la sfârşitul anilor 1990.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă