19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConducerea sportului declara razboi "pilelor" si favoritismelor

Conducerea sportului declara razboi „pilelor” si favoritismelor

Plecarea lui Florian-Carmen Gheorghe de la conducerea Agentiei Nationale pentru Sport a produs un mic cutremur in „Vasile Conta”, o parte dintre fostii sai subordonati avand motive sa-si simta amenintate pozitiile. Vicepresedintele Liviu Cepoi a promis ca, indiferent daca va ramane lider sau va fi pastrat pe pozitia secunda in ierarhia ANS, va declansa razboi impotriva mentalitatii angajatilor Agentiei care nu se achita cum ar trebui de sarcinile de serviciu. „Sunt pregatit atat pentru o colaborare cu un eventual nou presedinte, deoarece intotdeauna am lucrat foarte bine in echipa, cat si pentru o posibila preluare a functiei de presedinte. Totul depinde de Guvern si primul ministru, dar indiferent de functia pe care o voi ocupa de acum inainte sunt hotarat sa lupt contra vechilor mentalitati din sistem. Majoritatea angajatilor nostri care au statut de functionar public se considera vesnici in functiile lor si se mandresc cu faptul ca au „schimbat atatea conduceri”. De altfel, de ani buni, din umbra, esalonul doi a condus Agentia. Nu este de mirare ca bugetele, mai ales pentru cluburile municipale sportive si complexurile nationale, au fost stabilite mai mult in urma relatiilor personale, cultivate de-a lungul mai multor ani, dintre directorii din teritoriu si functionarii Agentiei”, a precizat Liviu Cepoi, interimar ca presedinte.

Prioritate – deblocarea a 57 miliarde de lei

Principala preocupare din aceste zile a conducerii interimare a ANS este de a repartiza cat mai grabnic la federatii, cluburi si complexuri sportive cele 57 miliarde de lei provenite de la ultima rectificare de buget. Banii au intrat saptamana trecuta in „vistieria” ANS si pana la finalul anului vor trebui cheltuiti de cei care i-au solicitat. „Intr-o zi sau doua intentionez sa finalizam repartitia fondurilor provenite din ultima rectificare de buget, astfel incat pana la inceputul week-end-ului toata lumea sa aiba deja acces la sumele solicitate”.
Numirea unui nou presedinte la carma ANS ar trebui pusa in discutie cat mai rapid de organele abilitate, Guvern si primul ministru, mai ales ca, de aproximativ doua luni, actualul interimar indeplineste si atributiile secretarului general. Pana la organizarea unui concurs, postul de secretar general ar putea fi ocupat de un interimar, care ar putea fi o persoana din cadrul ANS.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă