19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConducerea PSD vrea sa iasa din impas cu ajutorul votului liber

Conducerea PSD vrea sa iasa din impas cu ajutorul votului liber

Principalul partid implicat in suspendarea presedintelui Traian Basescu – PSD – are programat astazi Biroul Permanent pentru a lua decizia finala in ce priveste votul de saptamana aceasta. In urma anuntului facut de presedinte ca va demisiona in situatia in care Parlamentul va hotari suspendarea sa din functie, PSD a dat inapoi. Este de asteptat ca astazi sa caute o formula de a iesi din impas cu fata curata, lasand votul la latitudinea fiecarui parlamentar. S-a ajuns in aceasta situatie si datorita deciziei PRM de a nu vota suspendarea, dar si din cauza opozitiei facute de unii lideri PSD, care au sesizat riscul. La randul sau, PNL intentioneaza sa ia in discutie un proiect de lege prin care sefii serviciilor descentralizate sa poata fi mai usor decapitati. Mai precis, respectiva functie ar urma sa fie considerata functie de demnitate publica si sa existe doar pe durata unui anumit Guvern. Liberalii doresc aceasta modificare legislativa in pofida faptului ca directorii de agentii, de inspectorate sau autoritati au sustinut concurs la numirea in functie, unii fiind asimilati functionarilor publici. z

» S-a ajuns in aceasta situatie si din cauza deciziei PRM de a nu vota suspendarea.

10.00    sedinta cna
Sediul CNA
Pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului National al Audiovizualului se afla discutarea unor solicitari de intrerupere a emisiei pentru mai multe posturi de radio si TV.
11.30    reuniune alde
Palatul Parlamentului
Vreme de doua zile, la Bucuresti si la Timisoara, va avea loc reuniunea Biroului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE). Presedintele ALDE, Graham Watson, si vicepresedintele ALDE, Adrian Cioroianu, vor sustine astazi o conferinta de presa.
15.30    lansarea campaniei "saptamana europeana de vaccinare"
Ministerul Sanatatii
In perioada 16-22 aprilie, in fiecare judet din Romania si in Bucuresti se va desfasura campania "Saptamana europeana de vaccinare", o initiativa anuala a Biroului regional OMS pentru Europa.
19.00    premiile crp
Clubul Roman de Presa va acorda 17 premii pentru jurnalism de agentie, presa scrisa, radio si televiziune in cadrul Galei Premiilor Clubului Roman de Presa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă