15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialConducerea ISJ Constanța, schimbată după accidentul de elicopter

Conducerea ISJ Constanța, schimbată după accidentul de elicopter

Colonelul Gheorghe Constantin este noul inspector șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, după ce fostul comandant a fost schimbat din funcție la o zi după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, informează Mediafax.

Prin ordin al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Gheorghe Constantin a fost împuternicit inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, începând din 22 decembrie, pentru o perioadă de şase luni, arată un comunicat al ISU Dobrogea.

Colonelul Gheorghe Constantin a ocupat anterior funcţia de ofiţer specialist principal I în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi timp de 24 de ani a fost comandant de detaşament în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova.

Fostul comandant al ISU Dobrogea Viorel Jianu a fost demis de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în 16 decembrie, la numai o zi după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Mamaia.

Anunţul privind demiterea lui Jianu şi propunerea privind schimbarea din funcţie a prefectului Radu Volcinschi a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, pe data de 16 decembrie, într-o conferinţă de presă despre accidentul în urma căruia şi-au pierdut viaţa toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD prăbuşit luni în lacul Siutghiol.

Prefectul Radu Volcinschi a fost eliberat din funcție o zi mai târziu.

La bordul elicopterului se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani.

Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Cele mai citite

George Simion, la conferința liderilor conservatori, la Washington: “Să facem România Mare, nu doar America”

Deputatul George Simion a participat, la Washington, la o conferință internațională a liderilor conservatori, de unde a transmis un mesaj în limba română: "Să...

Centru de Resurse Juridice, un nou semnal de alarmă după ,,azilele groazei”

Cazul azilele groazei a scos la iveală faptul că seniorii țării sunt extrem de vulnerabili, iar legislația din țara noastră nu este suficientă și...

Administratorul Fondului Proprietatea (Frank Templeton) vrea să-şi majoreze comisionul de administrare de 4,4 ori

Administratorul Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, a propus pentru Adunarea Generală a Acționarilor de luna viitoare modificarea contractului de administrare, în sensul majorării...
Ultima oră
Pe aceeași temă