6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialConducere noua la CDR Nord-Vest

Conducere noua la CDR Nord-Vest

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR) al regiunii Nord-Vest a aprobat numirea in functie a unei noi conduceri. Presedintele structurii este, din 18 octombrie, Marinel Kovacs, care este si presedinte al Consiliului Judetean Maramures, iar vicepresedinte a fost ales Stefan Szabo, presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare.
Cei doi i-au inlocuit in functii pe Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj, si pe Gheorghe Marinescu, presedinte CJ Bistrita-Nasaud.
Ei au avut mandate de un an. Conform Legii 315-2004 privind dezvoltarea regionala in Romania, mandatele de presedinte si vice-presedinte ale CDR sunt detinute, prin rotatie, de catre fiecare dintre presedintii consiliilor judetene care intra in componenta regiunii Nord-Vest, adica Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj.
Noua conducere a CDR Nord-Vest si-a definit prioritatile. Acestea ar fi cresterea capacitatii administrative si a celei financiare in contextul pregatirii regiunii pentru aderare si continuarea actiunilor necesare consacrarii regiunii ca destinatie pentru investitii si turism.
“Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ne dorim sa fim capabili sa beneficiem de toate oportunitatile oferite noua si deci ne dorim sa abordam 2007 cu un portofoliu solid de proiecte. In acelasi timp, speram sa schimbam perceptia generala referitoare la Uniunea Europeana ca o sursa de ajutor financiar si sa preluam activ valorile europene.
Dezvoltarea parteneriatului, transformarea spatiului comunitar local in spatiu de initiativa, comunicarea pe teme europene sunt actiuni care trebuie sa-si gaseasca locul cuvenit in agenda locala si regionala”, a declarat noul presedinte al CDR, Marinel Kovacs.
In cadrul aceleasi sedinte au mai fost discutate si adoptate hotarari ale Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest referitoare la acordurile de parteneriat si colaborare cu Agentia Regionala de Mediu Cluj, cu Delegatia Comisiei Europene, cu Ministerul Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale, cu Unitatea de Implementare a Proiectului Nord-Vest, si a fost avizat noul contract colectiv de munca.

Cele mai citite
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Arhiepiscopul Teodosie a lipsit de la ședința Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, pe care o conducea Patriarhul Daniel

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a lipsit de la ședința din 28 februarie 2024 a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ședință pe pe care o...
Ultima oră
Pe aceeași temă