13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConcursuri de schi pe doage de butoi, la Straja

Concursuri de schi pe doage de butoi, la Straja

» Editia din acest an a Serbarilor zapezii a atras in jur de 2.500 de turisti

Statiunea hunedoreana Straja a fost, in data de 1 martie, scena desfasurarii competitiei denumite generic "Serbarile zapezii". Mii de turisti au tinut sa fie prezenti in statiunea montana, care a fost umpluta aproape la capacitate maxima. Pentru competitori au fost pregatite concursuri de schi, dar si pe doage de butoi, spre deliciul spectatorilor aflati la marginea partiilor.
"Concursul pe doage a adunat aproximativ 70 de participanti si a avut loc pe partia Constantinescu. Distanta pe care au trebuit sa o parcurga a fost mica, de patru porti, dar a fost extrem de disputata si hazlie", a declarat Emil Parau, un cabanier din statiune.
Concursurile de schi au debutat cu cele destinate copiilor, iar cel mai mic concurent aliniat la start are doar trei ani. El a demonstrat, insa, ca stie sa-si pastreze echilibrul la fel ca si concurentii cei mari.
"Serbarile zapezii" au fost organizate de Primaria si Consiliul Local Lupeni, care au oferit si premii concurentilor.
Sarbatoarea pe partie s-a incheiat cu un foc de artificii, dar si cu o coborare cu torte in maini, pregatita de salvamontistii din Straja.
"Am incercat sa oferim distractie turistilor veniti la munte, dar si sa-i rasplatim pe concurenti. Buna dispozitie s-a simtit pe deplin pe partii", a declarat Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni. Organizatorii au oferit medalii, diplome, cupe si bani, valoarea totala a premiilor fiind de 10.000 de lei.
In acest week-end, in Straja au fost aproximativ 2500 de turisti, iar stratul de zapada masura 40 de centimetri.

Cele mai citite

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...

Olympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Yusuf Yazici, internaționalul turc în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Olympiacos Pireu, însă nu va fi eligibil pentru partida cu FCSB...

Dezabonări în masă la Neflix, după ce președintele companiei a donat bani pentru campania Kamalei Harris

Netflix a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anulări în urma donației făcute de cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, în sprijinul candidatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă