21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConcubinele, indicator al puterii politice si financiare la chinezi

Concubinele, indicator al puterii politice si financiare la chinezi

Apropierea congresului Partidului Comunist din China face viata grea politicienilor si celor superbogati, vizati de o campanie care denunta "poligamia de facto" care insoteste coruptia potentatilor. Iar spectacolul haremurilor de concubine este denuntat drept "perversitate si decadenta".
Nu numai in China astfel de scandaluri de coruptie politica au si aspecte sexuale, dar la Beijing nomenclatura regimului pare sa fi reluat integral obiceiurile imperiale. Adica un VIP care se respecta trebuie sa-si manifeste standingul, intretinand o cohorta de tinere amante. Amploarea haremului este unul din indicatorii puterii politice sau financiare.

Fenomenul "a doua sotie" sau al vietii duble s-a extins in asemenea masura incat in metropolele industriale bogate din estul si sudul Chinei intregi cartiere de lux sunt cunoscute drept "condominiile celei de-a doua sotii", locuite de tinere amante si de copiii businessmenilor superbogati.
Un blog de pe internet a publicat o clasificare nationala a campionilor adulterului, un inedit campionat oficios al haremurilor. Intitulata "Marea competitie nationala a amantelor", lista l-a dat castigator pe un fost boss de partid din sud, care cu cele 146 de amante oficiale a invins detasat.
Clasificarea ofera doar cazurile de pe care regimul a decis "sa ridice capacul" pentru a pedepsi varful aisbergului. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă