25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

Ten Years After, concert in premiera in Romania
Legendara trupa engleza Ten Years After va concerta pe scena Salii Palatului din Bucuresti, luni, 22 februarie, incepand cu ora 19.00 Cea mai populara trupa de blues rock de la finalul anilor ’60 si inceputul anilor ’70, care a facut istorie prin recitalul din cadrul celebrului festival Woodstock din 1969 – pe scena careia au urcat titanii acelor vremuri Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana, The Who, Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker si multi altii – , va veni in Romania, pentru prima data, si va promite un show de zile mari.  Piese ca "I’m going home", care in versiunea interpretata la Woodstock a devenit hit international, "Hear Me Calling", "I’ love to change the world", "Good Morning Little School Girl", "Sometimes", "50000 miles beneath my brain" sau "Love like a man" vor putea fi ascultate live si la Bucuresti. Cei trei muzicieni din formula initiala a trupei, Leo Lyons, Ric Lee si Chick Churchill, care de ani buni il au alaturi pe Joe Gooch, un chitarist de exceptie si solist vocal rafinat, vor sosi in Romania cu doua zile inainte de spectacol, atat pentru a avea timp sa viziteze Capitala, cat si pentru a putea face suficiente repetitii pe scena Salii Palatului.
In deschidere va canta trupa RIFF, exponent al rock-ului romanesc, crescuta sub influenta generatiei de muzicieni de la Woodstock, iar amfitrionul evenimentului va fi Florin Silviu Ursulescu.
Bilete au costuri cuprinse intre 50 si 150 de lei si sunt disponibile in reteaua magazinelor "Vreau Bilet" din Unirea Shopping Center et. 2, Pasajul Universi­tatii – Agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online prin www.vreaubilet.ro si pe eventim.ro.

Concerte

RECITAL CAMERAL
Solisti: Dan Podlovschi – vioara; Nicolae Licaret – orga. In program: Integrala sonatelor pentru vioara si orga de Jean-Marie Leclair II.
ATENEUL ROMÂN – Sala Mare (str. Franklin nr. 1, tel. 021.315.68.75), miercuri, 24 februarie, ora 19.00. Pret bilet: 16 – 40 lei.

CVARTETUL CHRISTOPH PEPE AUER
Solisti: Christoph Pepe Auer – saxofon; Manu
Delago – hang, fx; Martin Reiter – pian; Matthias Pichler – bas; Peter Kronreif – baterie
GREEN HOURS 22 jazz-cafe (Calea Victoriei nr. 120, tel. 0788.452.485), joi, 18 februarie, ora 21.00. Pret bilet: 20 lei.

ORCHESTRA NATIONALA SI CORUL ACADEMIC RADIO
Dirijori: Cristian Brancusi, Dan Mihai Goia.
Solisti: Mihaela Stanciu – soprana; Oana Andra – mezzosoprana; Pompei Harasteanu – bas.
In program: Th. Grigoriu – Ovidiu la Tomis; W.A. Mozart – Simfonia nr. 36 in do major Linz, K 425 si Misa incoronarii in do major, K 317.
SALA RADIO (Str. General Berthelot nr. 60-64, tel. 021.312.30.08), vineri, 19 februarie, ora 19.00. Pret bilet: 10 – 20 lei.

Spectacole

ROMEO & JULIETA
Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" si Teatrul de Opereta si Muzical din Budapesta. Spectacol cu subtitrare in limba engleza.
Solisti: Jorge, Vago Bernadett, Furedi Nikolett, Adina Sima, Csuha Lajos, Victor Bucur, Adrian Nour, Ernest Fazekas, Polyak Lilla, Andras Demeter (…)
TEATRUL NATIONAL DE OPERETA "ION DACIAN" (Bd. N. Balcescu nr. 2, tel. 021.313.63.48), sambata, 20 februarie, duminica, 21 februarie, ora 19.00. Pret bilet: 10,50 – 26,25 lei.

Expozitii

GALAXIA CULORILOR
Pictura. In expozitie sunt prezente 52 de lucrari, reali­zate in tehnica ulei pe panza care vorbesc cu sensibilitate despre flori, ingeri, lacuri, pauni. Despre lu­cra­rile Valeriei Duca se spune ca "probeaza o maturitate neasteptata in alegerea fundamentelor filo­sofice ale demersului artistic".
MUZEUL COSTUMULUI POPULAR (Palatul Parlamentului, corpurile A3 si F, str. Izvor nr. 2-4, tel. 021.311.49.90). Expozitia este deschisa pana pe 8 martie.

BOGDAN VLADUTA
Pictura. Expozitia cuprinde autoportrete si peisaje pictate de artist in ultimii ani. Amandoua subiectele fac parte dintr-o retorica picturala intima, autoconfesiva, construita in ultimii zece ani. Este o selectie exclusiva  de lucrari in ulei ce contureaza generic lumile pictorului.
RECYCLE NEST GALLERY (Str. Icoanei nr. 17). Expozitia este deschisa pana pe 15 martie, marti, joi, vineri orele 17.00 – 21.00 si sambata, de la 12.00 la 20.00.

MASCHERE DI VENEZIA   
Fotografie.
Fotografiile selectate de Simion Buia capteaza cateva dintre mastile care au defilat anul trecut in Piazza San Marco. Atmosfera de poveste este imposibil de reprodus, dar fotograful Simion Buia incearca sa redea in tablourile sale spiritul si culoarea Carnavalului de la Venetia.
CEAINARIA CARTURESTI (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13 – 15). Expozitia este deschisa pana pe 20 februarie.

ROMÂNII DIN VECINATATEA IMEDIATA  – IV. TINUTUL HERTA
Fotografie
. In Herta traiesc aproximativ 32.000 de romani in sate compacte. Aici s-a nascut pictorul Arthur Verona, dar si Gheorghe Asachi. Despre acest tinut "binecuvantat de Bunul Dumnezeu", cum ii place sa-l numeasca, ne vorbeste prin intermediul imaginilor fotografice, cu sprijinul Fundatiei "Fratii Golescu", Vasile Bacu, fotoreporter si editor de carte.
MUZEUL TARANULUI ROMÂN (Sos. Kiseleff nr. 3, tel. 021.317.96.60). Expozitia este deschisa pana pe 28 februarie.

Cele mai citite

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...
Ultima oră
Pe aceeași temă