20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialConcerte-eveniment pe toate gusturile

Concerte-eveniment pe toate gusturile

In aceasta saptamana, in Bucuresti sunt anuntate cateva concerte-eveniment atractive si de neratat pentru a va recomanda doar unul dintre ele. Caci, la zi de sarbatoare (8 martie) si evenimente pe masura: vom avea "Gala Folk Om Bun", Tudor Gheorghe si Iris, dar sa le luam pe rand in ordinea programarii concertelor.

In toamna anul trecut, Tudor Gheorghe anunta o stagiune noua a "permanentelor frumuseti", cu o selectie facuta din doua anotimpuri (vara si toamna) si concerte sustinute cu orchestra simfonica si cor academic. Si cum toate "anotimpurile" pe care le-a facut au avut un impact absolut admirabil la publicul roman de toate categoriile, stagiunea a continuat cu "Anotimpurile mele: Iarna – Primavara 2010", ultimul concert fiind sustinut pe 6 martie. Sambata este ultima zi in care maestrul va mai interpreta piese de pe albumele "Iarna simfonic" si "Primavara simfonic", dupa 10 ani in care Tudor Gheorghe le-a cantat in intreaga tara. "Desi este atipic pentru Tudor Gheorghe, acest spectacol a fost reluat la sarbatorirea a 10 ani de la premiera, motiv pentru care va fi ultima data cand il vom putea urma­ri", a declarat Pepino Popescu, managerul lui Tudor Gheorghe. La acest spectacol, maestrul va fi acompaniat de nu mai putin de 40 de muzicieni si alte 30 de voci ale orchestrei si corului Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. Din repertoriu vor face parte piese precum "La fereastra cu gutuie", "Colindul celui fara de tara", "Antiprimavara", "Lumina lina", "Mugur, mugurel", "Salcamii" si "Dorul calator". Pretul biletelor variaza intre 60 si 120 de lei, in functie de categorie, si pot fi achi­zitionate de la casa Salii Palatului. Spectacolul a fost anuntat la ora 19.00.

Evenimentul folk al lui 2010
Nu poate fi decat "Gala Folk Om Bun", ce va avea loc tot la Sala Palatului, pe 7 martie, cu incepere de la ora 19.00. Printre artistii care vor urca pe scena se numara Alexandru Andries, Mircea Baniciu & Vlady Cnejevici, Victor Socaciu, Vasile
Seicaru, Mircea Florian & Ceata Melopoica, Ada Milea, Maria Gheorghiu, Daniel Iancu, Doru Stanculescu, toti fiind prezentati de Adrian Ivanitchi. Spectacolul este organizat de Asociatia Culturala "Dra­cu­la" si face parte din proiectul national "Arta contra drog 2010". Preturile biletelor variaza intre 50 si 100 de lei, in functie de loc, si le puteti cumpara (cel mai sigur) de la casa de bilete a Salii Palatului.

Traditia & Iris
Concertele formatiei Iris in luna martie au devenit o traditie, daca nu luam in consi­deratie anul 2009, cand Cristi Minculescu a fost nevoit sa-si intrerupa activitatea muzicala. "Cuvinte de iubire" si-au intitulat membrii formatiei cele doua concerte-eveniment, primul a avut deja loc pe 1 martie, al doilea fiind programat pe 8 martie, la Teatrul National din Bucuresti. Despre aceste evenimente, Cristi Minculescu a declarat ca "spectacolele vor avea ca tema femeia. Vrem sa le uram femeilor o primavara buna si primavara-n suflet, pentru ca ele merita acest lucru. Mai ales in cazul meu". Chiar daca nu se vor folosi de aceste concerte pentru a-si pro­mo­­va un alt album, membrii formatiei ne-au asigurat ca fanii nu se vor plictisi. Nelu Dumitrescu a confirmat si el ca spectacolele vor fi deosebite de cele cu care tru­pa si-a obisnuit fanii. "Incercam sa iesim din tiparele rockului, sa facem o poveste pe muzica Iris. Vom canta despre femeie, despre problemele ei, despre iubi­rile ei, despre cum este ea privita de socie­tate."
Bilete mai puteti gasi la Teatrul National, preturile lor variaza intre 100 si 200 de lei. Concertul este programat la ora 19.30.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă