19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialConcedii medicale amanate la plata de catre Casa de Asigurari

Concedii medicale amanate la plata de catre Casa de Asigurari

Unii angajatori din Vrancea au avut surpriza neplacuta sa le fie returnate concediile medicale de catre Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea.
Neplata concediilor medicale s-a datorat unor nereguli ce au fost constatate de reprezentantii CAS Vrancea in urma verificarilor. „Compartimentele de specialitate ale CAS Vrancea au verificat, din punct de vedere medical si economic, modalitatea de acordare a concediilor medicale, constatandu-se vicii de forma ale acestora, ceea ce au impus amanarea lor din plata”, se arata intr-un comunicat al CAS Vrancea.
De asemenea, CAS Vrancea a convocat la sediu medicii care nu au respectat modalitatea de acordare a concediilor medicale, pentru corectarea deficientelor. Conform unei situatii realizate de CAS Vrancea pana la sfarsitul anului 2006 vor fi platite 8.432 concedii medicale de la 653 angajatori.
Totodata, numai in primele opt luni CAS Vrancea a dat 717.179 lei RON, drept indemnizatii platite de angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiei datorate de acestia din, care indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca suma de 331.183 lei RON. Aceasta este suma decontata angajatorilor pentru concediile pe care ei nu au reusit sa le acopere din fondul de risc, constituit din 0,75 la suta din fondul de salarii. Din acest fond la randul lor agentii economici achita si ei o parte din zilele de concediu medical ale salariatilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă