14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialConcedieri la transporturi: Boagiu a demis directorii RAR şi ARR

Concedieri la transporturi: Boagiu a demis directorii RAR şi ARR

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din funcţie vineri pe directorul general al ARR, Iancu Crăciunoiu, şi pe directorul general al RAR, Daniel Patentaşu, din cauza lipsei de implicare a celor doi în efectuarea controalelor eficiente pentru pentru asigurarea siguranţei traficului, scrie Mediafax.

“Nu doar poliţia rutieră are responsabilităţi în prevenirea accidentelor de circulaţie, ci şi autorităţile de reglementare şi control, ARR şi RAR în acest caz. Din statisticile poliţiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implică transportul de pasageri, ca urmare a defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Începând de azi vom avea în teren echipe de control ale RAR şi ARR împreună cu Poliţia Română, astfel încât activitatea de prevenire a accidentelor să fie intensificată. În afara controalelor în trafic, ARR va efectua controale zilnice şi la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste măsuri trebuie să sporească siguranţa pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane”, a declarat într-un comunicat Anca Boagiu.

Atribuţiile de director general al ARR vor fi preluate temporar de către Florian Coman Meluş, iar la conducerea RAR a fost numit, tot temporar, Stancu Sotir.

Aproximativ 40 de persoane au fost rănite, iar alte patru au murit, miercuri dimineaţă, la Tulcea, după ce un autobuz în care se aflau câteva zeci de pasageri s-a răsturnat de pe un dig care face legătura cu zona industrială a oraşului.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă