12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialComunitatea românilor din Italia a adus un omagiu celor doi papi care...

Comunitatea românilor din Italia a adus un omagiu celor doi papi care au devenit sfinți

Asociaţia Românilor din Italia a organizat, duminică, în ziua in care la Roma au fost canonizaţi cei doi papi Angelo Giuseppe Roncalli şi Karol Wojtyla, spectacolul-omagiu "Suflet Românesc" (Anima Romena).

Spectacolul a debutat cu difuzarea unui film cu vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti şi slujba oficiată de acesta în limba română.

Apoi a urcat pe scenă soprana Felicia Filip care i-a emoţionat pe cei peste 2.000 de spectatori prezenţi, cu o prestaţie artistică de excepţie, pregătită special pentru acest eveniment.

Actorul şi cântăreţul Silviu Biriş, foarte emoţionat, a prezentat la rândul lui câteva melodii, creaţii proprii.

Mai mulţi foşti membri ai legendarului Cenaclu Flacără, Evandro Rossetti, Andrei Păunescu şi Emeric Imre au încântat publicul cu melodii din propriile repertorii, dar şi cu un moment de autentic patriotism.

Îndrăgită solista de muzică populară, Ionică Stan şi ansamblul folcloric “Dor Călător” au ridicat publicul în picoare.

Pe scenă a mai urcat şi Iulia Greco, cu melodia “Rugăciune pentru pace”, oda pentru pace scrisă de Papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia vizitei sale la Hiroshima pe 25 februarie 1981.

Organizatorii au dedicat acest eveniment şi momentului istoric pentru moldovenii de peste Prut: din 28 aprilie 2014, aceştia beneficiază de liberă circulaţie în spaţiul UE.

Preşedintele Ari, Eugen Terteleac a declarat că este un pas concret pentru unificarea României cu Moldova în spaţiul european: «Acest eveniment este al doilea mare proiect organizat de ARI după “Paste Ortodox la Roma” din 2007, când Asociaţia Românilor din Italia a dorit să sensibilizeze autorităţile statului italian şi Vaticanul pentru recunoaşterea bisericii ortodoxe în Italia, lucru care s-a întâmplat probabil şi pentru această contribuţie. La eveniemntul din 2007 au participat 12.000 de romani şi a fost la fel de minunat că cel organizat astăzi, “Suflet Românesc”», a declarat Eugen Terteleac.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă