25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialComunitatea romaneasca de dezvoltatori in IT nu este suficient de creativa

Comunitatea romaneasca de dezvoltatori in IT nu este suficient de creativa

Recent, sute de profesionisti IT, dar si reprezentanti ai comunitatii de afaceri locale au fost invitati sa participe la „Zilele Microsoft la Bucuresti”, Capitala fiind unul dintre cele patru mari orase ale tarii in care compania prezinta noile sale produse destinate dezvoltarii de aplicatii pentru firme, Visual Studio 2005 si SQL Server 2005. „Dorim sa aratam ca Microsoft ofera posibilitatea de a construi, configura si administra un mediu informatic care sa le permita oamenilor sa-si valorifice intregul potential la maximum”, a declarat Ovidiu Artopolescu, directorul general al Microsoft Romania. Cheia succesului Microsoft in intreaga lume il reprezinta comunitatea de dezvoltatori, iar noua platforma aduce mai multa productivitate, usurinta in utilizare si integrare in gama familiara de produse.
Acum comunitatea de dezvoltatori din Romania este foarte mare, dar din pacate nu este chiar atat de creativa pe cat ar fi de dorit, a aratat Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei parlamentare pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. „Sunt oameni care stiu din ce in ce mai mult, insa din pacate lucruri pe care nu le-au invatat in facultate, spune Varujan Pambuccian. Deci este necesara transformarea sistemului de invatamant in ceva mai pragmatic. Aici ar trebui ca marile companii sa investeasca, iar Microsoft s-a implicat foarte mult in aceasta directie. Nimeni nu a reusit insa sa schimbe ceva din gandirea senatelor universitare”.
Reprezentantii comunitatii IT spun ca o gandire mult mai creativa se intalneste mai ales in orasele mai mici ale tarii, in timp ce in cele mari creativitatea este incredibil de slaba. Ca si cum nu ar fi de ajuns, eforturile si reusitele celorlalti au fost afectate de imaginea proasta a tarii. Microsoft a contribuit foarte mult la imbunatatirea acesteia, alaturi de alte companii mari precum Oracle, Alcatel sau Siemens. „Tot ceea ce facem este pentru promovarea proprietatii intelectuale romanesti, a aratat Ovidiu Artopolescu. De altfel, Guvernul Romaniei este unul dintre cele foarte putine din lume pentru care Microsoft a pus la dispozitie codul-sursa pentru Windows si Office. Vrem sa ne asiguram ca aceste comunitati de dezvoltatori stau in Romania si realizeaza produse romanesti, generatoare de proprietate intelectuala, de noi afaceri si succes”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă