9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialComuniştii moldoveni au depus o moţiune de cenzură asupra activităţii Guvernului

Comuniştii moldoveni au depus o moţiune de cenzură asupra activităţii Guvernului

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a depus joi, la Parlament, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de către Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), relatează PRO TV Chişinău, potrivit Mediafax.

Liderul PCRM, fostul preşedinte Vladimir Voronin, a cerut astăzi (joi) ca moţiunea de cenzură să fie examinată cel târziu marţi. Anterior, Mihail Godea, liderul Partidului Acţiunea Democratică (PAD), a înregistrat la Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

În cadrul emisiunii În PROfunzime, Marian Lupu, preşedintele Parlamentului şi liderul Partidului Democrat (PD), a declarat că formaţiunea sa este pregătită să depună propria moţiune sau să susţină un proiect care va veni de la oricare alt partid.

Partidul Liberal (PL) nu va vota în favoarea moţiunii de cenzură şi mizează pe reluarea dialogului. Unul dintre liderii PL, Ion Hadârcă, a specificat că partidul său “nu va susţine moţiunea şi pledează pentru reluarea dialogului”.

Pe de altă parte, deputatul liberal-democrat Valeriu Streleţ a precizat că “moţiunea a fost scrisă în grabă, iar mesajul transmis este incoerent”.

Moţiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură şi poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor. Ea se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii şi se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor.

Potrivit regulamentului Parlamentului, în cazul în care moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului va fi respinsă, deputaţii care au semnat-o nu pot iniţia, în cadrul aceleiaşi sesiuni, o nouă moţiune pe acelaşi motiv. În cazul adoptării, în termen de cel mult trei zile, premierul va prezenta preşedintelui ţării demisia Guvernului. Moţiunile de cenzură asupra activităţii Guvernului adoptate de Parlament se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, Partea I.

Cele mai citite

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă