19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialComplot terorist dejucat in Germania

Complot terorist dejucat in Germania

Politia germana a arestat vineri pe aeroportul din Köln doi presupusi teroristi de origine somaleza, la bordul unui aparat de zbor cu directia Amsterdam, informeaza AFP.
Cei doi barbati, un cetatean somalez de 23 de ani si unul german de origine somaleza de 24, erau supravegheati de mai multe luni de serviciile de securitate germane, a anuntat purtatorul de cuvant al politiei regionale din Rhenania de Nord-Wesfalia. Conform autoritatilor germane, tinerii planuiau sa "participe la Jihad (razboiul sfant – n.n)", lasand in apartamentele lor scrisori de adio in care isi anuntau intentiile.
Potrivit cotidianului german Tagesspiegel, cei doi suspecti erau in drum spre Pakistan via Amsterdam si Uganda.
Surse din serviciile de informatii germane au precizat pentru cotidianul citat ca barbatii ar fi avut legaturi cu cei trei teroristi arestati in urma cu un an in landul vestic Saarland, in timp ce pregateau atentate, in special impotriva obiectivelor americane din Germania. Cei trei, Daniel Schneider, Fritz Gelowicz si Adem Yilmaz, cu varste intre 23 si 30 de ani, sunt presupusi membri ai unei miscari islamiste din Uzbekistan care are legaturi cu Al Qaeda, organizatia terorista condusa de Osama bin Laden, care a revendicat atacurile din 2001 de la New York si Washington.
Mohammed Atta, liderul celor 19 pirati ai aerului care au comis atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, a pregatit atacurile in timp ce locuia in orasul german Hamburg.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă