19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCompensatii pentru amanarea reducerii tarifelor de interconectare

Compensatii pentru amanarea reducerii tarifelor de interconectare

Propunerea privind amanarea reducerii tarifelor de interconectare la Orange si Vodafone este justificata, dar ar trebui insotita de masuri compensatorii pentru operatorii afectati, considera presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.
Deputatul a afirmat ca actualul cadru de reglementare in domeniul telecomunicatiilor nu mai reflecta situatia reala si, in consecinta, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) trebuie sa adapteze legislatia la noile realitati din domeniu si sa regandeasca cele mai relevante concepte ale pietei, cum ar fi cele referitoare la operatori dominanti, piete relevante sau acces la serviciile de comunicatii.
„Cred ca, dupa ce piata telecomunicatiilor, in special segmentul de telefonie fixa, a fost bine acoperita de reglementari, incepand cu acest an ar fi trebuit sa aiba loc o serie de derogari. Cred ca a sosit timpul ca piata sa fie lasata sa functioneze liber o perioada de timp, iar cererea si oferta sa stabileasca regulile jocului”, a spus Pambuccian.
Proiectul ANRC pentru amanarea punerii in aplicare a celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare a altor operatori la retelele Orange Romania si Vodafone Romania, programata pentru 1 ianuarie 2007, a fost contestat vehement de RomTelecom, Telemobil, Cosmote Romania si operatorii de cablu TV UPC Romania si RDS&RCS.
In replica, principalul operator local de telefonie mobila, Orange, sustine ca „demersurile concertate ale celor trei operatori (RomTelecom, Telemobil si Cosmote – n.r.) nu vizeaza in niciun caz utilizatorul final, ci urmaresc interese financiare concrete, pe termen scurt si mediu”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă