27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialCompaniile energetice trebuie să publice contractele de achiziţii şi sponsorizările

Companiile energetice trebuie să publice contractele de achiziţii şi sponsorizările

Companiile energetice de stat ar futea fi obligate să facă publice toate contractele se achiziţii de bunuri şi lucrări de peste 500.000 euro, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. În plus, acesta vrea ca societățile în cauză să facă publice și contractele de achiziţii de servicii mai mari de 100.000 euro şi sponzorizările acordate.

Potrivit Mediafax, prevederile sunt incluse într-un ordin de ministru emis de Nicolescu marţi, 19 august, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Ordinul va trebui pus în aplicare "în perioada imediat următoare" de Direcţia generală de privatizare şi administrare a participaţiilor statului în energie.

Companiile vor fi obligate, prin acest ordin de ministru, să aibă fiecare o strategie de dezvoltare şi care să fie valabilă pentru cel puţin zece ani.

"Am considerat necesară creşterea transparenţei pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de achiziţii publice şi sistemul de sponsorizări în companiile de stat din sectorul energetic", a declarat Nicolescu în comunicat.

Departamentul pentru Energie este acţionar majoritar la companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica sau Hidroelectrica.

Cele mai citite

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Marcel Ciolacu e clar: “PSD va avea candidat la prezidențiale”

Într-un for statutar al Partidului Social Democrat, s-a decis că PSD va prezenta un candidat pentru funcția de președinte al României, a declarat sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă