14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialComisia SRI recomanda sanctiuni aspre in Cazul Coldea

Comisia SRI recomanda sanctiuni aspre in Cazul Coldea

Comisia parlamentara de control al SRI a aprobat, astazi, prin consens, raportul referitor la scandalul biletelelor semnate de prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, care au ajuns la Mircea Geoana, presedintele PSD, transmite Antena 3.

Comisia nu crede ca SRI face politie politica, dar daca se repeta asemenea incidente membrii comisiei, si-ar putea schimba parerea.

Raportul comisiei va fi transmis Birourilor Permanente ale celor doua Camere si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Dupa analizarea raportului de toate forurile competente, se poate ajunge pana la propunerea de demitere a sefului SRI, George Maior.

Comisia recomanda aplicarea unor sanctiuni celor care se fac vinovati de scurgere de informatii. Insa decizia finala apartine Parlamentului si CSAT.

"SRI nu a fost capabil sa scoata in evidenta pe cei care se fac vinovati de disparitia biletelului, ceea ce este foarte grav. Nu stiu unde sfarseste eroarea si unde incepe altceva. Eu in locul domnului Coldea demult mi-as fi depus demisia", a precizat Radu Stroe, presedintele comisiei SRI.

In urma cu doua luni, presedintele social-democratilor a prezentat doua bilete atribuite lui Florian Coldea, care contineau date despre presupuse dosare de Securitate pe numele unor judecatori ai Curtii Constitutionale.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ediție Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Titlurile pot fi achiziţionate de la Trezoreria Statului, între...

Erik Ten Hag, sub presiune! Manchester United continuă seria dezastruoasă în Premier League

Seria de meciuri fără victorie a lui Manchester United sub conducerea lui Erik Ten Hag continuă, echipa a acumulat doar 8 puncte după 7...

Caz câștigat de CRJ la Înalta Curte de Casație și Justiție

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat de curând în privința respectării drepturilor la locuire, viață privată și nediscriminare a grupurilor vulnerabile, drepturi...
Ultima oră
Pe aceeași temă