26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialComisia juridică, termen limită pentru predarea raportului privind cererea de arestare a...

Comisia juridică, termen limită pentru predarea raportului privind cererea de arestare a Elenei Udrea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor are termen până vineri să analizeze cererile DNA de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea, urmând ca luni în conducerea Camerei Deputaţilor să fie stabilită data în care se va da şi un vot în plen, potrivit Mediafax. 

Astfel, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri să înainteze dosarul Elenei Udrea Comisiei juridice care va elabora un raport până vineri.

Citeşte şi: Cererea DNA în cazul Elenei Udrea, discutată, miercuri, în Biroul permanent

Luni conducerea Camrei va decide ziua în care se va da votul în plen asupra cerererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a Elenei Udrea, cel mai probabil acesta urmând să aibă loc miercurea viitoare.

Cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea a ajuns marţi după-amiază la Camera Deputaţilor.

DNA a cerut ministrului Justiției să solicite Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Gabriela Udrea, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 – februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată şi fals în declaraţii de avere în formă continuată, cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012.

De asemenea, procurorul şef al DNA a transmis referatul cauzei ministrului Justiției, pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reţinerii şi arestării preventive a Elenei Udrea, pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei şi spălare de bani în formă continuată.

Potrivit ordonanței procurorilor, infracţiunile de instigare la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii de avere sunt în legătură cu scoaterea Vilei Săbărel din Eforie Sud (suprafaţă utilă de 700 mp) din patrimoniul SC Carmen Silva 2000 SA şi vânzarea la un preţ sub valoarea de piaţă a terenului aferent imobilului (386 mp), lucrări de renovare la acelaşi imobil, cumpărarea şi intabularea acesteia şi a terenului aferent pe SC Romlit Spectrum SRL, “pentru a ascunde beneficiarul real şi pentru a evita justificarea resurselor financiare”.

Faptele legate de pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială, susţin anchetatorii.

Cele mai citite

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...
Ultima oră
Pe aceeași temă